Obavijesti

News

Komentari 45

Opljačkao je banku: Razbojniku u kolicima rad za opće dobro

Opljačkao je banku: Razbojniku u kolicima rad za opće dobro
1

Križić je u svojoj obrani izrazio kajanje, rekavši da se na pljačku nije odlučio radi stjecanja imovinske koristi, nego kako bi javnost uvidjela problem osoba s invaliditetom

VIDEO

Tvrtko Križić (35) je za pljačku poslovnice Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici nepravomoćno osuđen na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na dvije godine zatvora, a kazna mu  je zamijenjena radom za opće dobro.

- Sagledali smo sve. Olakotna okolnost je prijašnja neosuđivanost te problematika oko rješavanja dokumentacije vašeg invaliditeta, a općepoznato je da je birokracija neljudska. Uzeto je u obzir i djelomično priznanje kaznenog djela, dok otegotnih okolnosti nema, osim samog načina izvršenja razbojništva. Sud nije socijalna ustanova i to ne smije biti, ali može do određene mjere biti socijalno osjetljiv. Za ovo kazneno djelo predviđeno je do 10 godina zatvora. Kad stavimo točku na “i”, odigrali ste ulogu zbog koje ste ljude u banci doveli u strah. Svojim djelom dali ste poruku i drugim osobama iste zdravstvene problematike da postupe kao i vi - objasnio je sudac izrečenu presudu, a prenosi Jutarnji list.

Križić je u svojoj obrani izrazio kajanje, rekavši da se na pljačku nije odlučio radi stjecanja imovinske koristi, nego kako bi javnost uvidjela problem osoba s invaliditetom.

- Naknadu za posebno ugrožene čekao sam devet mjeseci i tjedno sam odlazio u Centar za socijalnu skrb donoseći traženu dokumentaciju. Ali svaki put su tražili još papira. Našao sam se u situaciji da sam nakon 11 godina dobio otkaz. Kritičnog dana pao mi je mrak na oči jer sam dobio e-mail da se od mene traži nova dokumentacija -  kazao je Križić, tvrdeći kako nije htio uzeti za sebe ni kune ukradenog novca, već bi ga predao policiji.

Podsjetimo, razbojnik u invalidskim kolicima u ožujku ove godine došao je u poslovnicu Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici i zaprijetio zaposlenicima rekavši da ima bombu u torbi i će svi letjeti u zrak. Nakon što su mu predali 50.000 kuna, Križić je pobjegao taksijem.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...