To je to što me zanima!

Oporavak na Wall Streetu - najveći dnevni rast dionica

Nakon što su čelnici Senata SAD-a obećali da će se ovoga tjedna prihvatiti nešto izmijenjeni plan sanacije, indexi na njujorškoj burzi su opet porasli
Vidi originalni članak

Američke dionice u utorak su ostvarile najveći dnevni rast u posljednjih šest godina. Nakon što je neizglasavanje plana u Predstavničkom domu srušilo dionice i teško uzrdmalo globalna tržišta u ponedjeljak, utorak je njujorška burza dočekala u plusu. Indeks Dow Jones zabilježio je rast od 4,7 posto, Indeks Nasdaq popeo se za 5 posto. Dionice triju najvećih američkih banaka, po tržišnoj kapitalizaciji, Bank of America, JPMorgan Chase i Citigroup rasle su više od 13 posto nakon što su čelnici Senata obećali da će Kongres ipak ovoga tjedna prihvatiti nešto izmijenjeni plan sanacije ugroženog financijskog sektora. Senat bi o novom prijedlogu izvlačenja iz krize trebao glasovati u srijedu kasno navečer zbog blagdana Roš Hašane. Novi prijedlog uključuje izmjene koje bi trebale olakšati prihvaćanje zakona.
- Moramo obnoviti povjerenje, ograničiti strah i dobiti da banke ponovo posuđuju novac, izjavio je za TV Bloomberg, Robert Doll, glavni dužnosnik za ulaganja u globalne dionice u investicijskoj kući BlackRock Inc.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • chuck norris 01.10.2008.

    dvije rijeci....TEORIJA ZAVJERE....bacaju nam prasinu u oci....

  • angel7 01.10.2008.

    hvala bogu.

  • Leonarda 01.10.2008.

    da sve dionice koje su pale,kupljene su po jeftino,poslije ce se prodavati za tri puta vise..bas pljacka..

Komentiraj...
Vidi sve komentare