To je to što me zanima!

Oporba: Ne znamo je li Kerum još uvijek gradonačelnik Splita

Kerumova oporba u Gradskom vijeću zabrinuta je za loše stanje gradskog proračuna. Kažu kako je Kerum u zadnje vrijeme postao 'nevidljivi gradonačelnik'
Vidi originalni članak

Gdje je nestao Željko Kerum?!, pitali su se splitski Gradski vijećnici SDP-a i HNS-a na konferenciji za novinare u utorak. Zaključili su da je postao 'nevidljivi gradonačelnik', jer njegove zadaće mjesecima obavljaju isključivo zamjenici.

- Ne znamo je li on još uvijek gradonačelnik. Izbjegava pojavljivanje u Gradu Splitu, a očito ga nema ni u Saboru gdje je zastupnik – utvrdio je Ivo Baldasar iz SDP-a.

Kerumova oporba u Gradskom vijeću zabrinuta je za loše stanje gradskog proračuna, koji se za Kerumove trogodišnje vladavine Splitom, tvrde, srozao za oko 40 posto. U petak će se na Gradskom vijeću prikazati stvarni proračun za 2011. godinu. Oporbu brine jer je od planiranih 997 milijuna kuna lanjskim proračunom ostvareno samo 725 milijuna kuna. 

- Prava katastrofa će biti krajem ove godine. Kad je Kerum 2009. godine došao na vlast proračun je iznosio milijardu i 300 milijuna kuna, a ove 2012. ćemo doći na pola od toga. Novca nema, štedi se i na korisnicima pučkih kuhinja – upozorio je Baldasar.

Vijećnike brine i nakana Gradske vlasti da aktualnoj Upravi Hajduka da jamstva za kredit od 60 miljuna kuna za tekuće izdatke i doprinose. Podržavaju pomoć klubu, ali ne i Uprave koju krive za loše stanje u klubu. Traže i istrage o osipanju klupskog novca.

SDP-ovci i HNS-ovci su se osvrnuli i na predstojeću Paradu ponosa na kojoj kane i sudjelovati. Odluku Grada da se promijeni lokacija smatraju upitnom i izlaženjem u susret ekstremistima.

- Ona nije utemeljena na aspektu sigurnosti i u dogovoru s policijom koja to treba utvrditi. Radi se o daljnjem iskazivanji homofobičnosti vlasti koja se na jedan perfidan način suprostavlja paradi i doprinosi lošoj slici Grada i poticanju nereda. Ovo je velika prilika da Grad Split pokaže neko drugo lice, jer održavanje gay pridea je mjerilo demokratičnosti suvremenih društava – kazao je Goran Kovačević iz HNS-a, sudionik i lanjske parade. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • čamil 30.05.2012.

    Čepo iđeš li na paradu ?

  • zdrawe 29.05.2012.

    a dali vam se i obicno javljao,, gospodo oporbenjaci? ili je stigao nalog da se kopa i kopa sve dublje, nebi li se sdp-ova i hns-ova popularnost vratila? vidljivo je da ovo vase i nije jedina akcija te"vrste" u drzavi..

  • peter_1 29.05.2012.

    jesu li gledali da dali je u mišjoj rupi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare