Obavijesti

News

Komentari 17

Oporba: Ne znamo je li Kerum još uvijek gradonačelnik Splita

Oporba: Ne znamo je li Kerum još uvijek gradonačelnik Splita
3

Kerumova oporba u Gradskom vijeću zabrinuta je za loše stanje gradskog proračuna. Kažu kako je Kerum u zadnje vrijeme postao 'nevidljivi gradonačelnik'

VIDEO

Gdje je nestao Željko Kerum?!, pitali su se splitski Gradski vijećnici SDP-a i HNS-a na konferenciji za novinare u utorak. Zaključili su da je postao 'nevidljivi gradonačelnik', jer njegove zadaće mjesecima obavljaju isključivo zamjenici.

- Ne znamo je li on još uvijek gradonačelnik. Izbjegava pojavljivanje u Gradu Splitu, a očito ga nema ni u Saboru gdje je zastupnik – utvrdio je Ivo Baldasar iz SDP-a.

Kerumova oporba u Gradskom vijeću zabrinuta je za loše stanje gradskog proračuna, koji se za Kerumove trogodišnje vladavine Splitom, tvrde, srozao za oko 40 posto. U petak će se na Gradskom vijeću prikazati stvarni proračun za 2011. godinu. Oporbu brine jer je od planiranih 997 milijuna kuna lanjskim proračunom ostvareno samo 725 milijuna kuna. 

- Prava katastrofa će biti krajem ove godine. Kad je Kerum 2009. godine došao na vlast proračun je iznosio milijardu i 300 milijuna kuna, a ove 2012. ćemo doći na pola od toga. Novca nema, štedi se i na korisnicima pučkih kuhinja – upozorio je Baldasar.

Vijećnike brine i nakana Gradske vlasti da aktualnoj Upravi Hajduka da jamstva za kredit od 60 miljuna kuna za tekuće izdatke i doprinose. Podržavaju pomoć klubu, ali ne i Uprave koju krive za loše stanje u klubu. Traže i istrage o osipanju klupskog novca.

SDP-ovci i HNS-ovci su se osvrnuli i na predstojeću Paradu ponosa na kojoj kane i sudjelovati. Odluku Grada da se promijeni lokacija smatraju upitnom i izlaženjem u susret ekstremistima.

- Ona nije utemeljena na aspektu sigurnosti i u dogovoru s policijom koja to treba utvrditi. Radi se o daljnjem iskazivanji homofobičnosti vlasti koja se na jedan perfidan način suprostavlja paradi i doprinosi lošoj slici Grada i poticanju nereda. Ovo je velika prilika da Grad Split pokaže neko drugo lice, jer održavanje gay pridea je mjerilo demokratičnosti suvremenih društava – kazao je Goran Kovačević iz HNS-a, sudionik i lanjske parade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.