To je to što me zanima!

U Šibeniku su otkazali nastavu zbog snijega i leda na cestama

Postupno razvedravanje očekuje se u gorju, te većem dijelu središnje i istočne Hrvatske. U južnoj Dalmaciji i na području Dubrovnika kiša, u Konavlima susnježica
Vidi originalni članak

Zbog snijega i poledice u Šibeniku i okolici otkazana je nastava u osnovnim školama u Šibeniku, Skradinu, Kistanjama, Čistoj Velikoj, Pirovcu, Unešiću, Tisnom i Vodicama. Međutim, škola je održana u unutrašnjosti,  u kninskim osnovnim školama dr. Franjo Tuđman i Domovinske zahvalnosti, te u OŠ Antun Mihanović Petropoljski u Drnišu. 

Na obali je nastava održana samo u Murteru, Primoštenu i Rogoznici. 

Ni popodne neće biti nastave u šibenskim osnovnim školama, a održat će se u Vodicama i u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu. 

U srednjim školama na području grada Šibenika u srijedu ujutro nije održana nastava, a nastava se neće održati ni u popodnevnoj smjeni u Medicinskoj i kemijskoj školi, Prometno-tehničkoj i Ekonomskoj školi. 

Inače, odluka o otkazivanju nastave donijeta je tek u srijedu ujutro. Zbog tako kasne odluke lokalnih vlasti  nastavnici, profesori, učenici i roditelji su bili u nedoumici oko odlaska u školu, a mnogi su se uzalud uputili na nastavu.  

U krugu škola u Šibeniku posipa se sol i čisti led. Ujutro su bile očišćene samo glavne prometnice. 

Iz Grada javljaju kako radnici Cesta Šibenik od sinoć kontinuirano čiste prometnice u gradu i u prigradskim naseljima. Na terenu su i radnici Gradske čistoće i angažirano je građevinsko poduzeće 'Dva Marka', čiji radnici čiste i posipaju solju nogostupe u gradu. Komunalno redarstvo Grada Šibenika obilazi poslovne prostore i obiteljske kuće ispred kojih su, temeljem Odluke o komunalnom redu, vlasnici odnosno zakupnici dužni očistiti snijeg i led. 

Pojačano čišćenje organizirano je i u krugu bolnice i škola. Na području grada javni promet se se odvija bez poteškoća, no dio lokalnih cesta u šibenskom zaleđu, posebno prema Skradinu, je zatvoren.

Razvedravanje u unutrašnjosti

Prema prognozama DHMZ-a, u srijedu će u unutrašnjosti u početku biti oblačno s mjestimičnim slabim snijegom. Postupno razvedravanje očekuje se već tijekom prijepodneva u gorju, poslijepodne u većem dijelu središnje i istočne Hrvatske, a navečer u Podravini i Međimurju. 

Susnježica u Konavlima

Na Jadranu će biti djelomice sunčano, u južnoj Dalmaciji i na dubrovačkom području do sredine dana oblačnije uz mjestimičnu kišu, u Konavlima susnježicu. 

Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura, na otvorenome sjeverozapadnjak, navečer jugo. 

Najviša temperatura u unutrašnjosti bit će od -3 do 0, a na Jadranu većinom od 5 do 10°C. No, navečer će osjetnije zahladiti. 

U četvrtak kiša i snijeg: Moguća opasna poledica

U četvrtak će biti većinom oblačno. Ujutro će u unutrašnjosti biti vrlo hladno, a danju toplije pa će uz snijeg mjestimice biti i kiše, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Dalmacije i dijelu središnje Hrvatske. Moguća je stvaranje opasne poledice. Na Jadranu kiša, ponegdje i obilnija te jako i olujno jugo.

Petak i subota većinom bez oborina

U petak će biti još malo toplije, a povremene kiše bit će u gorskoj Hrvatskoj. U subotu hladnije, ali većinom bez oborina. Na Jadranu promjenljivo uz povremenu kišu.

Otežan promet zbog bure i snijega

HAK navodi kako je zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.  Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića. Za sva teretna vozila promet je zabranjen na D60 Biorine-Vinjani Donji i na ŽC 6180 Zagvozd-Grubine, a zbog mećave je zatvorena i D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin (vidljivost 5 metara).

U Lici i Gorskom kotaru te u dalmatinskom zaleđu, zbog zimskih uvjeta, mjestimice ugaženog snijega ili leda na kolniku, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je prometa na nekim državnim i županijskim cestama.

U trajektnom i katamaranskom prometu moguće su poteškoće zbog jake i olujne bure.

Idi na 24sata

Komentari 259

  • ParlevuFranse 30.01.2014.

    Nesposobni jadni ne znaju se snaći na dva centimetra mokrog snijega. Uostalom šta će im škola, oni se bave iznajmljivanjem soba i to je to.

  • black_cat 30.01.2014.

    ono što bi ja zaključila je da je škola otkazana zbog dobrobiti učenika..naime, dole nitko ne zna voziti po snjijegu..kakve zimske gume,.ne znaju voziti ni pod normalnim uvjetima, znam po sebi kad sam u par navrata skoro poginula na šibenskim cestama...

  • Garzia 30.01.2014.

    a šta se čudite svi toliko.uvijek je bilo do sad tak i uvijek će ostat.kao da je pao meteor a ne par pahulja snijega al ne vrijedi se opće čudit tome i zamarat se takvim stvarima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare