Obavijesti

News

Komentari 259

U Šibeniku su otkazali nastavu zbog snijega i leda na cestama

U Šibeniku su otkazali nastavu zbog snijega i leda na cestama
14

Postupno razvedravanje očekuje se u gorju, te većem dijelu središnje i istočne Hrvatske. U južnoj Dalmaciji i na području Dubrovnika kiša, u Konavlima susnježica

VIDEO

Zbog snijega i poledice u Šibeniku i okolici otkazana je nastava u osnovnim školama u Šibeniku, Skradinu, Kistanjama, Čistoj Velikoj, Pirovcu, Unešiću, Tisnom i Vodicama. Međutim, škola je održana u unutrašnjosti,  u kninskim osnovnim školama dr. Franjo Tuđman i Domovinske zahvalnosti, te u OŠ Antun Mihanović Petropoljski u Drnišu. 

Na obali je nastava održana samo u Murteru, Primoštenu i Rogoznici. 

Ni popodne neće biti nastave u šibenskim osnovnim školama, a održat će se u Vodicama i u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu. 

U srednjim školama na području grada Šibenika u srijedu ujutro nije održana nastava, a nastava se neće održati ni u popodnevnoj smjeni u Medicinskoj i kemijskoj školi, Prometno-tehničkoj i Ekonomskoj školi. 

Inače, odluka o otkazivanju nastave donijeta je tek u srijedu ujutro. Zbog tako kasne odluke lokalnih vlasti  nastavnici, profesori, učenici i roditelji su bili u nedoumici oko odlaska u školu, a mnogi su se uzalud uputili na nastavu.  

U krugu škola u Šibeniku posipa se sol i čisti led. Ujutro su bile očišćene samo glavne prometnice. 

Iz Grada javljaju kako radnici Cesta Šibenik od sinoć kontinuirano čiste prometnice u gradu i u prigradskim naseljima. Na terenu su i radnici Gradske čistoće i angažirano je građevinsko poduzeće 'Dva Marka', čiji radnici čiste i posipaju solju nogostupe u gradu. Komunalno redarstvo Grada Šibenika obilazi poslovne prostore i obiteljske kuće ispred kojih su, temeljem Odluke o komunalnom redu, vlasnici odnosno zakupnici dužni očistiti snijeg i led. 

Pojačano čišćenje organizirano je i u krugu bolnice i škola. Na području grada javni promet se se odvija bez poteškoća, no dio lokalnih cesta u šibenskom zaleđu, posebno prema Skradinu, je zatvoren.

Razvedravanje u unutrašnjosti

Prema prognozama DHMZ-a, u srijedu će u unutrašnjosti u početku biti oblačno s mjestimičnim slabim snijegom. Postupno razvedravanje očekuje se već tijekom prijepodneva u gorju, poslijepodne u većem dijelu središnje i istočne Hrvatske, a navečer u Podravini i Međimurju. 

Susnježica u Konavlima

Na Jadranu će biti djelomice sunčano, u južnoj Dalmaciji i na dubrovačkom području do sredine dana oblačnije uz mjestimičnu kišu, u Konavlima susnježicu. 

Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura, na otvorenome sjeverozapadnjak, navečer jugo. 

Najviša temperatura u unutrašnjosti bit će od -3 do 0, a na Jadranu većinom od 5 do 10°C. No, navečer će osjetnije zahladiti. 

U četvrtak kiša i snijeg: Moguća opasna poledica

U četvrtak će biti većinom oblačno. Ujutro će u unutrašnjosti biti vrlo hladno, a danju toplije pa će uz snijeg mjestimice biti i kiše, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Dalmacije i dijelu središnje Hrvatske. Moguća je stvaranje opasne poledice. Na Jadranu kiša, ponegdje i obilnija te jako i olujno jugo.

Petak i subota većinom bez oborina

U petak će biti još malo toplije, a povremene kiše bit će u gorskoj Hrvatskoj. U subotu hladnije, ali većinom bez oborina. Na Jadranu promjenljivo uz povremenu kišu.

Otežan promet zbog bure i snijega

HAK navodi kako je zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.  Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića. Za sva teretna vozila promet je zabranjen na D60 Biorine-Vinjani Donji i na ŽC 6180 Zagvozd-Grubine, a zbog mećave je zatvorena i D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin (vidljivost 5 metara).

U Lici i Gorskom kotaru te u dalmatinskom zaleđu, zbog zimskih uvjeta, mjestimice ugaženog snijega ili leda na kolniku, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je prometa na nekim državnim i županijskim cestama.

U trajektnom i katamaranskom prometu moguće su poteškoće zbog jake i olujne bure.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 259
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina