To je to što me zanima!

Oproštaj ministra Barišića: 'Napadali su me kao Sokrata'

Pavo Barišić se još početkom godine našao na udaru i javnih kritika i političkih napada zbog optužbi da je plagirao znanstvene radove, a premijer Plenković ga je branio
Vidi originalni članak

Bivši ministar obrazovanja Pavo Barišić u petak se oprostio od suradnika iz Kabineta ministarstva. Prvo su se  državni tajnici, pomoćnici ministra, tajnica Kabineta ministra i glavni savjetnik ministra kratkim govorima oprostili od njega, a onda je i Barišić svima rekao hvala te se 'ispričao ako je u svojim nastupima i težnjama nekoga nehotice povrijedio', objavio je MZO na svojim stranicama. 

Barišić je ponovio i dalekoistočnu priču o putu čaja koju je ispričao i na početku svog ministarskog mandata izrekao u nastupnom govoru u studenome 2016. djelatnicima Ministarstva.

Usporedio se sa Sokratom

Kako dalje stoji u izvještaju MZO-a s oproštajnog druženja, 'ministar je podsjetio i na iskustvo rasprave o njegovu opozivu u Hrvatskome saboru kad je bio izvrgnut neutemeljenoj harangi i prozivkama poput Sokrata koji je u bio optužen za izmišljena djela'. 

To ga je iskustvo podsjetilo da ništa nije stalno i da je sve promjenjivo te je svaki dan u bilo koje vrijeme bio pripravan otići s časne ministarske funkcije. I to iskustvo odlaska i smirenosti ministar prepoznaje u iskustvu Sokrata koji je nepravedno osuđen u tamnici čekao na smrtnu presudu. U vremenu čekanja primao je svoje prijatelje koji su ga nagovarali na bijeg no on na to nije pristao. I umjesto da oni njega tješe on je njih tješio izlažući im pri tome čuveni nauk o besmrtnosti duše.

Podsjetimo, Pavo Barišić se još početkom godine našao na udaru i javnih kritika i političkih napada zbog optužbi da je plagirao znanstvene radove. Glasanje o nepovjerenju je u veljači preživio zahvaljujući činjenici da oporba nije mogla skupiti 76 glasova za njegovu smjenu, a premijer Andrej Plenković bio je čvrsto na njegovoj strani.

U međuvremenu je protiv njega podignuta prijava na Sveučilištu u njemačkom Augsburgu zbog plagiranja vlastite doktorske disertacije. Ako se navodi iz prijave potvrde, prilično je realna mogućnost da Barišić ostane bez titule doktora znanosti. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • vidum 11.06.2017.

    Misliš da ti se to dogodilo zato što si pametan kao Sokrat? Ili se Sokratu dogodilo zato što je pametan kao ti?

  • JATIMIVIONI 11.06.2017.

    Prvo ga branio a sad...anemicni bi i mater prodao.

  • papaurban 11.06.2017.

    Ni Sokrat nije..što je nekad bio..!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare