Obavijesti

News

Komentari 41

Oproštaj ministra Barišića: 'Napadali su me kao Sokrata'

Oproštaj ministra Barišića: 'Napadali su me kao Sokrata'
1

Pavo Barišić se još početkom godine našao na udaru i javnih kritika i političkih napada zbog optužbi da je plagirao znanstvene radove, a premijer Plenković ga je branio

VIDEO

Bivši ministar obrazovanja Pavo Barišić u petak se oprostio od suradnika iz Kabineta ministarstva. Prvo su se  državni tajnici, pomoćnici ministra, tajnica Kabineta ministra i glavni savjetnik ministra kratkim govorima oprostili od njega, a onda je i Barišić svima rekao hvala te se 'ispričao ako je u svojim nastupima i težnjama nekoga nehotice povrijedio', objavio je MZO na svojim stranicama. 

Barišić je ponovio i dalekoistočnu priču o putu čaja koju je ispričao i na početku svog ministarskog mandata izrekao u nastupnom govoru u studenome 2016. djelatnicima Ministarstva.

Usporedio se sa Sokratom

Kako dalje stoji u izvještaju MZO-a s oproštajnog druženja, 'ministar je podsjetio i na iskustvo rasprave o njegovu opozivu u Hrvatskome saboru kad je bio izvrgnut neutemeljenoj harangi i prozivkama poput Sokrata koji je u bio optužen za izmišljena djela'. 

To ga je iskustvo podsjetilo da ništa nije stalno i da je sve promjenjivo te je svaki dan u bilo koje vrijeme bio pripravan otići s časne ministarske funkcije. I to iskustvo odlaska i smirenosti ministar prepoznaje u iskustvu Sokrata koji je nepravedno osuđen u tamnici čekao na smrtnu presudu. U vremenu čekanja primao je svoje prijatelje koji su ga nagovarali na bijeg no on na to nije pristao. I umjesto da oni njega tješe on je njih tješio izlažući im pri tome čuveni nauk o besmrtnosti duše.

Podsjetimo, Pavo Barišić se još početkom godine našao na udaru i javnih kritika i političkih napada zbog optužbi da je plagirao znanstvene radove. Glasanje o nepovjerenju je u veljači preživio zahvaljujući činjenici da oporba nije mogla skupiti 76 glasova za njegovu smjenu, a premijer Andrej Plenković bio je čvrsto na njegovoj strani.

U međuvremenu je protiv njega podignuta prijava na Sveučilištu u njemačkom Augsburgu zbog plagiranja vlastite doktorske disertacije. Ako se navodi iz prijave potvrde, prilično je realna mogućnost da Barišić ostane bez titule doktora znanosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa