To je to što me zanima!

Opsada vodenjaka: Ljudima u Valbandonu ulazili u kuće

Mladi vodenjaci pokušali su migrirati u šumu iz mjesta koje je bilo pod vodom kod Fažane. Mogu očekivati još migracija dok se vrijeme ne smiri
Vidi originalni članak

Mještani Valbandona kod Fažane u srijedu su nekoliko puta zvali Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u Puli zbog velikog broja malih vodozemaca. Na stotine mladih vodenjaka bilo je na terasama, zidovima kuća te su ulazili u prizemlje kuća.
U Zavodu za javno zdravstvo su utvrdili kako je velik broj mladih vodenjaka u noći na srijedu za vrijeme jake kiše pokušao migrirati iz područja koje je do nedavno bilo poplavljeno. Vodenjaci su išli prema šumi koja im je prirodno stanište. Upozorili su stanovnike tog područja da mogu očekivati još migracija vodenjaka jer su te životinjice aktivne za vrijeme i nakon kišnih perioda te su im savjetovali da zatvore sve otvore na kućama kako im vodenjaci ne bi ulazili unutra. 'Opsada' vodozemaca trebala bi se smiriti sljedeći tjedan nakon što se stabiliziraju vremenske prilike. Vodenjaci nisu otrovni, ali spadaju u zaštićene vrste te ih se ne smije ubijati. Nakon što se vrijeme stabilizira, očekuje se njihovo povlačenje.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • frajer2 18.06.2010.

    fuuuj to bi ja sve zapalio

  • damok 18.06.2010.

    omg reptili !!

  • iwancica21 18.06.2010.

    a jadnički... preslatki su

Komentiraj...
Vidi sve komentare