To je to što me zanima!

Optužili osmoricu: Krijumčarili duhan, šteta 2,5 milijuna kuna

Trojica osumnjičenika duhan bi krijumčarili preko granice i prevozili ga u Split gdje su ga ostali sakrivali i skladištili na više mjesta te ga potom prepakirali i prodavali
Vidi originalni članak

Zbog organiziranog krijumčarenja duhana iz BiH u Hrvatsku Uskok je optužio osmeročlanu skupinu koja je državu na taj način navodno oštetila za više od 2,5 milijuna kuna, a njeni su članovi pritom podijelili zaradu od gotovo milijun kuna, doznaje se u tužiteljstvu.

Uskok tvrdi da je navodni organizator skupine od srpnja do rujna 2015. na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te BiH, ustrojio zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane kupovine, preuzimanja, prijevoza i krijumčarenja velikih količina rezanog duhana i njegove prodaje na području Hrvatske.

S drugoosumnjičenim muškarcem navodno je dogovarao nabavu i isporuku rezanog duhana iz BiH u količinama od 40 do 250 kilograma.

Trojica osumnjičenika duhan bi potom krijumčarili preko granice i prevozili ga u Split gdje su ga ostali sakrivali i skladištili na više mjesta te ga potom prepakirali i prodavali.

Uskom procjenjuje da je na taj način u Hrvatsku prošvercano više od 3,8 tona duhana čime je državni proračun oštećen za najmanje 2.5 milijuna kuna, dok su osumnjičenici zaradili i međusobno podijelili više od 914 tisuća kuna, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mrTrobec 29.03.2017.

    Tako je radio i nas Gojko Susak pobjegao u Kanadu zbog sverca duhana da ne ide u zatvor

  • Žigo 28.03.2017.

    kad te uvate s krijumčarenim duvanom znači da si popušija

  • Michelangelo 28.03.2017.

    Oštetili državu??Ajmo to malo raščlaniti to!!Mora se pripremiti zemlja za uzgoj,nabaviti ili kupiti sjeme, zatim napraviti flance(što sa duhanom nije lako),uzgojiti ga do veličine za presađivanje(što isto nije lako),toliku količinu treba često obilaziti i zaštititi od nametnika(da,da) te vjerovatno prihranjivati...sve to košta sirotinju koja se nada nekakvoj zaradi od koje bi malo duže poživio na miru jer posla sigurno nema, čim to uzgaja!Dakle pitanje je tko kome uzročno posljedično radi štetu!???Tamo neki likovi koji u ime "države" kradu i oporezuju narod zato što živimo u nekakvim granicama ucrtanim na karti i eto,mi smo pripadnici naroda zarobljeni u tim granicama pa moramo plaćati dotu gamadi i neradničkim bitangama,kalašturama i ostalim nametnicima koji su si uzeli za pravo pljačkati sirotinju koja ih je vlastitim izborom dovela na vlast!!!Smradovi,plašite se dana kada će narodu puknuti film pe će se vidjeti tko će kome štetu napraviti!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare