To je to što me zanima!

Optužni prijedlog protiv Lace za prijetnju novinarki

Pomoćnik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Miro Laco navodno je prijetio novinarki
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je Općinskom sudu u Zagrebu optužni prijedlog protiv pomoćnika pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Mire Lace zbog kažnjiva djela prijetnje novinarki Jutarnjeg lista Ivani Krnić. U priopćenju odvjetništva, u kojem se navode samo inicijali okrivljenika i novinarke, kaže se da se hrvatskom državljaninu M. L. (1968.) stavlja na teret da je 14. rujna u Zagrebu sa svoga mobilnog telefona nazvao I. K., inače novinarku dnevnog lista, te joj zaprijetio kako će je baciti u Savu i tamo utopiti, odnosno da mu se ne treba pojavljivati pred očima jer će biti problema. Tereti ga se da joj je također rekao kako ga nije briga i ako će zvati policiju  te da mu je objavljivanjem članka uništila ugled budući da je on nešto u ovom gradu i da je sve to notorna laž.
Jutarnji list  je 15. rujna objavio da je Laco večer prije nazvao njihovu novinarku, prijetio joj i vrijeđao je te tražio da mu otkrije izvor svojeg teksta u kojem se navodi da je on pokušao spriječiti policiju da uzme uzorak vode iz šahta u Vrbanima 3. Miro Laco, koji je u ime grada Zagreba vodio Krizni stožer za rješavanje problema onečišćene vode na Vrbanima 3, zanijekao je tada da je prijetio smrću novinarki i najavio je tužbu zbog klevete.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare