To je to što me zanima!

Optužnica Milanu Uzelcu zbog bombe koja je ubila lovca (52)

Uzelca se tereti da je u srpnju 2012. u mjestu Počitelj kod improvizirane lovačke čeke postavljene u krošnju drveta postavio ručnu bombu. Poginuo je Milan Matić
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv Milana Uzelca (46) iz mjesta Njegovani nedaleko od Medka zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Riječ je o već poznatom slučaju u javnosti u kojem je smrtno stradao 52-godišnji lovac Milan Matić iz Ličkoga Ribnika. Uzelca se tereti da je u srpnju 2012. u mjestu Počitelj kod improvizirane lovačke čeke postavljene u krošnju drveta postavio ručnu bombu. Iz nje je djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu. Nakon toga 18. srpnja ove godine Matić je aktivirao bombu. Zbog zadobivenih ozljeda smrtno je stradao na mjestu događaja.

Pokojni Matić bio je dugogodišnji član lokalnog lovačkog društva i svoj odlazak na čeku, koju je sam izradio, prema propisima je prijavio lovačkoj udruzi. Od podmetnute eksplozivne naprave stradao je iste večeri kad je krenuo u lov, a tijelo je pronađeno sutradan kad je policiji prijavljen njegov nestanak. Županijskom sudu u Karlovcu je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ivanka cindrić 03.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • rodorodo 03.11.2012.

    Ne kužim. Nisam nikakav ljubitelj oružja ali dali se po novome ide sa bombama u lov. A to da je namjerno postavio bombu????? Mislim da ga treba stviti u ludaru.Ili kako to ameri rade: na elektrićnu stolicu da mu malo razbistre mozak.

  • IgorBudimir 03.11.2012.

    namjerno postavio bombu da nekoga ubije a šta da su se nedo bog došla djeca tu igrati

Komentiraj...
Vidi sve komentare