To je to što me zanima!

Optužnica protiv Kujundžićevih rođaka: Zatočili novinarku u autu i nisu joj dali da izađe

Četvoricu napadača splitski ODO tereti za protupravno oduzimanje slobode i oštećenje tuđe stvari. Sve se dogodilo u siječnju u Ivanbegovini kod Imotskog. Milan Kujundžić je nakon pet dana bio: bivši ministar
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za protupravno oduzimanje slobode i oštećenje tuđe stvari protiv četvorice okrivljenika u dobi od 42 do 68 godina koji su početkom godine u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku, tada Slobodne Dalmacije, a danas 24sata - Andreu Topić.

VIDEO: Kujundžić odlazi na razgovor kod Plenkovića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uzrujali su se kada su vidjeli da fotografira kuću tadašnjeg HDZ-ovog ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji je samo pet dana nakon ovog događaja smijenjen te je na njegovo mjesto došao aktualni ministar Vili Beroš.

Kujundžić u imovinskoj kartici nije najpreciznije naveo svu imovinu koju posjeduje, a jedna od spornih nekretnina bila je i kuća u Ivanbegovini koju je novinarka Topić fotografirala.

KUĆU PRODAO SAM SEBI Sporno stjecanje nekretnina: Uskok istražuje Kujundžića...

Ispalo je da kuća ima značajno veću kvadraturu od prijavljenih 100 kvadrata i da se radi o luksuzno uređenoj vili s bazenom koja je sagrađena, a ne naslijeđena, kako je to ministar tvrdio prikazavši nerealno nisku vrijednost nekretnine u imovinskoj kartici.

U optužnici Državnog odvjetništva navodi se da su okrivljenici zajednički i dogovorno pristupili novinarki i verbalno je napali zbog čega fotografira kuću ministra Kujundžića pa je ona zbog straha od njihove daljnje reakcije sjela u svoje osobno vozilo koje su okrivljenici okružili.

NOVI BROJ TJEDNIKA EXPRESS Hej, Kujundžiću, otkud ti lova? DORH traga za odgovorima...

Neko vrijeme joj nisu dopustili da izađe, niti da se vozilom udalji s mjesta događaja. Terete ih i da su rukama ogrebali prednja lijeva vrata, slomili desni nosač krila prednje maske i rasklimali brave na vozilu pričinivši štetu od 600 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ucjena 29.07.2020.

    A njega ODO ne dira? za promašaje i i i!

  • sasa66 28.07.2020.

    A sta je sa njegovim nekretninama i od ostalih bandita?? Zaboravili se, a da im date pomoc jer je sezona slaba?

  • Topnik55 28.07.2020.

    Šta imaju novinari tražiti neovlašteno ,na tuđem imanju.Još preskaću zidove.Zamislite ,da su to napravili u americi.Nikad više nebi imali prilike ,da to ponove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare