To je to što me zanima!

Optužnica protiv Protege: Odluka odgođena do siječnja

Bivšeg direktora HPB-a Josipa Protegu i suradnike Ivana Sladonju i Marija Kirinića tereti da su od 2005. do 2009. oštetili HPB za najmanje 255 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odgodilo je donošenje odluke o dokazima i dokumentaciji za slučaj "Bankomat" u kojemu je USKOK optužio bivšeg direktora HPB-a Josipa Protegu, dvojicu njegovih suradnika i osmoricu povlaštenih klijenata da su tu državnu banku oštetili za najmanje 255 milijuna kuna. Vijeće će odluku donijeti u siječnju, javlja HRT.

Optužno vijeće suca Ivana Turudića održalo je danas iza zatvorenih vrata sjednicu na kojoj je odlučeno da se 22., 23. i 24. siječnja pozove vještak koji bi trebao razjasniti još neke pojedinosti. Zatim će biti dogovoreno pripremno ročište na kojem će se, među ostalim, dogovoriti datum početka suđenja u slučaju za koji je javnost doznala još krajem 2009.

Bivše čelnike Hrvatske poštanske banke tereti se i za štetu od 26 milijuna kuna zbog isplate menadžerskih bonusa, od čega su između sebe navodno podijelili više od 13 milijuna kuna. Uz Protegu, Sladonju i Kirinića optužena su i osmorica povlaštenih klijenata HPB-a.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 20.12.2012.

    Rockabilly

  • Yassa 19.12.2012.

    šta će dobiti godinu na uvjet kušnje na 3godine i svima dobro osim poštenih ljudi

  • WOMANIZER 19.12.2012.

    šta je ovaj tip čudan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare