To je to što me zanima!

Orban će ipak pričekati izbore: Mađari neće zatvoriti granicu?

Mađarski premijer navodno je odlučio pričekati sa zatvaranjem granice do 8. 11., kada se u Hrvatskoj održavaju izbori. Navodno će odlučiti kada vidi rezultate izbora
Vidi originalni članak

Hrvatska i dalje organizirano prevozi izbjeglice prema Mađarskoj. Do sada je u Hrvatsku ušlo više od 130.000 izbjeglica, a već danima se iščekuje hoće li Mađarska doista ostvariti svoje prijetnje te pokušati u potpunosti zatvoriti granicu prema Hrvatskoj. 

No, mađarski premijer Viktor Orban navodno je odlučio pričekati sa zatvaranjem granice do 8. studenog, kada se u Hrvatskoj održavaju parlamentarni izbori. Orban će navodno donijeti odluku kada vidi rezultate.

Ovu informaciju donosi najposjećeniji mađarski portal Origo, pozivajući se na izvore bliske Orbanovoj vladi, a prenosi RTL.

Reuters

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je bila u službenom posjetu Mađarskoj, a, kako piše RTL, čini se da se puno bolje sporazumjela s mađarskim premijerom Orbanom i predsjednikom Janosom Aderom nego što je to pošlo za rukom hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.

Nakon sastanka s mađarskim premijerom, predsjednica je na novinarsko pitanje o tome je li od Orbana tražila da ne zatvara granice izrazila uvjerenje da Mađarska neće zatvoriti službene granice. 

Istaknula je i kako ona ne može od mađarskog premijera "tražiti da ne kontrolira zelene dijelove", ali je naglasila kako joj Viktor Orban nije rekao kad bi mogao zatvoriti granicu.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • tmendas 08.10.2015.

    Tak je bilo i kad je Kosorica otišla u Sloveniju, i odmah su Slovenci dozvolili da RH uđe u EU, baš me zanima što je obećano Međarskoj da će dobiti nakon izbora,dio Hrvatske koji svojataju,ili INU...

  • josefina_1 08.10.2015.

    izgleda da mađarima Ina nije dovoljno, nanjušili oni još tko zna šta a znaju s kime će se lako dogovoriti

  • jo2hn8ny 08.10.2015.

    Jel ima tko hrabrosti u ovoj državi i da kaže da smo došli do 150.000-tog "izbjeglice"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare