To je to što me zanima!

Orban: Putin zainteresiran za kupnju mađarskog udjela u Ini

Mađarski tjednik piše kako je ruska strana na sastanku Putina i Orbana prošlog tjedna u Moskvi poručila da bi mogli biti zainteresirani za 49,1 posto udjela u Ini
Vidi originalni članak

Mađarski mediji objavili su kako su premijer Viktor Orban i ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog tjedna u Moskvi razgovarali o mogućnosti da neka od ruskih naftnih kompanija kupi mađarski udio u Ini. 

Tjednik Figyeloa piše kako je ruska strana poručila da bi mogli biti zainteresirani za 49,1 posto udjela u Ini. Pišu i kako su najizgledniji kupci Gazprom Neft, tvrtka kćer Gazproma, i Rosnjeft. Obje kompanije su u većinskom vlasništvu države, pa bi u slučaju kupovine sam Putin odlučivao tko će steći udio u hrvatskoj naftnoj kompaniji. 

Kao treći mogući kupac spominje se i azerbejdžanska kompanija Socar, s kojim hrvatski Plinacro surađuje u gradnji transjadranskog plinovoda. 

Prema izvorima Jutarnjeg lista, preduvjet za prodaju mađarskog udjela jest raščišćavanje odnosa između hrvatske Vlade i MOL-a. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • ćelavo 27.01.2014.

    jbt, ako nas Rusi kupe, Putin će nam uvest ćirilicu, Bože mili, uništili su sve što je Hrvatsko, prodane duše

  • POTPEC 24.01.2014.

    A ko je siguran da če se rašćistiti odnosi. Kad če mađari priznati da su zasrali i potplatili seratora kako bi dobili ostale udjele.

  • ObjektivniPromatrac 24.01.2014.

    Hdz je pokazao kako nakon dobivenog rata izgubiti drzavu kroz ekonomski rat za koji ipak treba imati mozga. Novac i prokletstvo je unistio hrvatsku. Sada ce nas kupiti rusi i mozemo se pusiti. Necu spomenuti tko ne bi dozvolio rusima ni blizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare