To je to što me zanima!

Orban želi referendum o pitanju zaštite djece do početka 2022.

Europska komisija prošli je tjedan počela pravnu akciju zbog mjera koje su uključene u izmjene zakona o obrazovanju i dječjoj zaštiti.
Vidi originalni članak

U Mađarskoj bi se potkraj ove ili početkom sljedeće godine trebao održati vladin referendum o zakonu kojim se ograničava nastava o pitanjima homoseksualnosti i transrodnosti, rekao je predstojnik ureda premijera Viktora Orbana u četvrtak.

Orban je najavio planirani referendum u srijedu, pojačavajući kulturološki rat s Europskom unijom.

Europska komisija prošli je tjedan počela pravnu akciju zbog mjera koje su uključene u izmjene zakona o obrazovanju i dječjoj zaštiti. Uspije li, Bruxelles bi mogao zaustaviti financiranje Mađarske dok traju ograničenja.

"Za Mađarsku postoji mnogo više argumenata u korist članstva u Europskoj uniji nego protiv njega. Ulazak u EU bila je ispravna odluka, to je bio u našem nacionalnom interesu i tako će i biti", rekao je predstojnik Orbanova ureda Gergely Gulyas na tjednoj konferenciji za novinare.

IMAT ĆE PET PITANJA Orban najavio raspisivanje referenduma 'o pitanjima zaštite djece' zbog pritiska EU

No, rekao je da je Mađarska vjerovala da ima pravo komentirati ono što je nazvao "pravilima kluba" i samostalno donositi odluke o pitanjima u kojima nije predala ovlasti institucijama EU.

Gulyas je rekao da je Mađarska još uvijek u pregovorima s Europskom komisijom, izvršnim tijelom EU-a, o svom nacionalnom planu oporavka i da traži sporazum. No, dodao je da će vlada započeti projekte predfinanciranja iz državnog proračuna.

Europska komisija navela je ozbiljne zabrinutosti zbog vladavine prava u Poljskoj i Mađarskoj u izvješću od utorka koje bi moglo pomoći u odluci primaju li milijarde eura sredstava EU-a za pomoć u oporavku od pandemije koronavirusa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mjerilooo 22.07.2021.

    Cuj ovi bolesnici,s ovim se namjerno pokusavaju zbunit djeca,ovi satanisti rade punom parom da uniste obitelj

Komentiraj...
Vidi sve komentare