To je to što me zanima!

"Imamo dovoljno policije da reagiramo na sve potrebe"

Ministar Vlaho Orepić u Pakracu je na obilježavanju 25. obljetnice početka Domovinskog rata potvrdio kako će Vlada ići u izmjene zakona o nadzoru granice...
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u Pakracu je na obilježavanju 25. obljetnice početka Domovinskog rata potvrdio kako će Vlada ići u izmjene zakona o nadzoru državne granice. Orepić smatra kako Hrvatska ima dovoljno policijskih snaga da, kako kaže, reagira na sve potrebe. 

- Najvjerojatnije ćemo ići u tom smjeru. To su napravili i Slovenci i Srbi. Imamo dovoljno policijskih snaga i bitno je da taj potencijal bude spreman ukoliko se ukaže potreba – izjavio je ministar. Tvrdi kako je situacija s balkanskom rutom i izbjeglicama takva da sve funkcionira i zasniva se na kvalitetnom dogovoru. 

- Ne vidim tu nikakvih problema. U ovom trenutku nema opravdanog razloga za promjenu rute – objasnio je ministar. Pozvao je sve političare da izađu iz zone konflikta i prestanu sa svađama. 

- Svi bismo trebali ući u zonu zdrave kompetencije onoga što trebamo rješavati i za što nas je narod birao – kaže.

Za političku situaciju u zemlji tvrdi da je stabilna te da se u javnosti stvara pogrešan dojam. Orepić se osvrnuo i na izjavu Tomislava Karamaraka o suradnji Domoljubne koalcije i Mosta. 

Nazvao ju je malim iskorakom izvan okvira korektnog političkog žargona.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Mercedes s klasa 02.03.2016.

    Trebamo upamtiti da je 25 godina prošlo od prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj, od prvog suprotstavljanja i sukoba naše policije s nekakvim nesretnicima. Ja ću se tako izraziti", poručio je ministar Vlaho Orepić u Pakracu, gdje je obilježena 25. obljetnica početka Domovinskog rata i prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj 1991. godine. Bio sam tada u Pakracu i nisam vidio nikakve 'nesretnike', a ni ministra Orepića. Je li to nastavak post Tuđmanovske 'antifašističke' prakse prema kojoj su Hrvatsku napali agresori, napadači, neprijatelji, a sada najnovije prema ministru Orepiću 'nesretnici'? Sjećam se da su se tada ti 'nesretnici' nazivali pobunjenim Srbima, četnicima, JNA. Sjećam se da su ti 'nesretnici' u večernjim satima otvorili vatru iz zasjede na tek pridošle mlade policajce dok su se iskrcavali iz autobusa. Sjećam se da su ti 'nesretnici' dovukli tenkove u Pakrac. Sjećam se da su ti 'nesretnici' bili neusporedivo bolje naoružani od, tih stotinjak, pripadnika tzv. jakih snaga MUP-a koji su imali stare kineske Kalašnjikove s dva okvira municije. Sjećam se da smo cijelu noć prespavali u zgradi ondašnjeg Auto-moto kluba Pakrac jer su ti 'nesretnici' držali pod opsadom okolni prostor grada sve do jutra. Sjećam se dobro svega toga, ali ne i Orepićevih 'nesretnika'.

  • Nisan_te tila 02.03.2016.

    Gospon Orepiću, kako vi to ne znate da je karapremijer glavni ?!

  • Nisan_te tila 02.03.2016.

    Zar se nije karamarko razotkrija??? ON je "odgovoran za policiju". Koji je ministar policije faktor, kad je tu karapremijer! Koji frik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare