To je to što me zanima!

Orešar i direktori napravili su 23,5 mil. kn štete u tvrtkama

Podnijeli prjiave: Šefove Jadrankamena i Uzora terete da nisu plaćali doprinose radnicima i porez, da su napravili lažne ugovore, nenamjenski trošili poticaje
Vidi originalni članak

Splitska policija podigla je kaznene prijave protiv bivšeg tenisača Bruna Zvonimira Orešara (44) i još petero ljudi zbog zloporaba položaja i nenamjenskog trošenja državnih poticaja. Terete se da su oštetili državni proračun i zaposlenike Jadrankamena, Uzora i Tekstil Uzora, koje su bile u Orešarovu vlasništvu, za oko 23,5 milijuna kuna. 

Među ostalim, direktor Uzora, Marko T.(55) iz Splita, osumnjičen je da tijekom 2010. godine nije uplaćivao doprinose zaposlenicima i poreze čime je nastala šteta od 12,6 milijuna kuna. Također, sumnja se da je s Denisom K.(35), direktorom  marketinške tvrtke iz Zagreba, zaključio lažni ugovor o suradnji i platio im neosnovano 197.000 kuna. Orešara uz odgovorne iz  Uzora terete i da je sklopio fiktivni ugovor o pozajmici te tvrtke, koja je u međuvremenu završila u stečaju, Jadrankamenu u iznosu od oko 7,9 milijuna kuna, a da taj novac nikad nije vraćen na račun Uzora.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 15.05.2011.

    Oduzeti nezakonito stečenu imovinu , i u zatvor . . . . treba pod hitno graditi nove zatvore , treba sve te lopine smjestiti negdje . . .

  • jontra69 15.05.2011.

    jedno od 200 tuđmanovih podobnih govana,velikih domoljuba

  • milky 14.05.2011.

    nije ni cudo sto propadamo svi na vlasti bilo kakvo nam kradu i to nitko ispod 20 milijuna kuna

Komentiraj...
Vidi sve komentare