To je to što me zanima!

Orešković: HRT stvara svoj program, Vlada se ne miješa

Ova Vlada se ne bavi politikom HRT-a, to je njihova odgovornost i oni će sami odlučiti što će i na koji način staviti u program", rekao je Orešković u Bruxellesu
Vidi originalni članak

HRT sam stvara svoj program i Vlada se u to ne miješa, rekao je u četvrtak u Bruxellesu premijer Tihomir Orešković komentirajući ukidanje satiričke emisije "Montirani proces" na javnoj televiziji. 

"Ova Vlada se ne bavi politikom HRT-a, to je njihova odgovornost i oni će sami odlučiti što će i na koji način staviti u program", rekao je Orešković u Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu čelnika EU-a.

Programsko vodstvo HRT-a ukinulo je u srijedu emisiju "Montirani proces", optuživši autore da je zlorabe za raspirivanje vjerke i nacionalne netrpeljivosti.

"Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na HRT-u i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima HRT-a, te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti", priopćeno je u srijedu navečer iz HRT-a.

Osnivač News Bara Vlado Lucić i voditelj i scenarist 'Montiranog procesa' Borna Sor u četvrtak su oštro osudili ukidanje emisije i u potpunosti odbacili HRT-ovo obrazloženje.

Rekli su da još ne znaju što će biti s emisijom i hoće li se prikazivati na nekoj drugoj televiziji te da još nisu odlučili hoće li protiv HRT-a podnijeti tužbu za klevetu.

Idi na 24sata

Komentari 133

  • Razum999 18.03.2016.

    Najpopularnija voditeljica u Sjevernoj Koreji Ri Chun-hee

  • du-tat 18.03.2016.

    Ako se Vlada ne bavi politikom HRT-a zbog čega je ta Vlada mijenjala čelnike tog istog HRT-a. Ako se politika ne miješa u program, zbog čega se skidaju s programa neke emisije. Čudno je to sve. Bilo bi dobro da se i ukine ta preplata, jer najmanje se gleda taj HRT koji je tu za samo neke.

  • ljubica ljubičica_1 18.03.2016.

    Pričaj makar bajke bile to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare