Obavijesti

News

Komentari 133

Orešković: HRT stvara svoj program, Vlada se ne miješa

Orešković: HRT stvara svoj program, Vlada se ne miješa
1

Ova Vlada se ne bavi politikom HRT-a, to je njihova odgovornost i oni će sami odlučiti što će i na koji način staviti u program", rekao je Orešković u Bruxellesu

VIDEO

HRT sam stvara svoj program i Vlada se u to ne miješa, rekao je u četvrtak u Bruxellesu premijer Tihomir Orešković komentirajući ukidanje satiričke emisije "Montirani proces" na javnoj televiziji. 

"Ova Vlada se ne bavi politikom HRT-a, to je njihova odgovornost i oni će sami odlučiti što će i na koji način staviti u program", rekao je Orešković u Bruxellesu, gdje sudjeluje na summitu čelnika EU-a.

Programsko vodstvo HRT-a ukinulo je u srijedu emisiju "Montirani proces", optuživši autore da je zlorabe za raspirivanje vjerke i nacionalne netrpeljivosti.

"Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na HRT-u i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima HRT-a, te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti", priopćeno je u srijedu navečer iz HRT-a.

Osnivač News Bara Vlado Lucić i voditelj i scenarist 'Montiranog procesa' Borna Sor u četvrtak su oštro osudili ukidanje emisije i u potpunosti odbacili HRT-ovo obrazloženje.

Rekli su da još ne znaju što će biti s emisijom i hoće li se prikazivati na nekoj drugoj televiziji te da još nisu odlučili hoće li protiv HRT-a podnijeti tužbu za klevetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca