To je to što me zanima!

Orešković o velikoj pljački Ine: 'Poraz Hrvatske je što nije uspjela naplatiti iznos mita'

Saborska zastupnica i pravnica Dalija Orešković komentirala je probleme Ine: 'Sve ovo vrijeme HDZ-ova vlast domoljubno taji činjenicu da resurse Ine koristi za zbrinjavanje svojih stranačkih kadrova i izvlačenje milijardi'
Vidi originalni članak

Činjenica je da ovakav ugovor o tome kome odgovaraju operativni direktori poraz pravne države. Poraz Hrvatske je što nije uspjela takav ugovor poništiti, što je izgubila arbitražu, što imamo bjegunca hrvatskog pravosuđa koji je Ivi Sanaderu dao mito, što Hrvatska nije uspjela naplatiti iznos mita za koji niti danas ne znamo gdje se nalazi, komentirala je saborska zastupnica i pravnica Dalija Orešković za N1.

KOLIKO ĆEMO PLAĆATI PLIN? Šef uprave Ine odlazi, a Filipović objavio važnu odluku: Što znači da plin ostaje u Hrvatskoj?

Ministar Davor Filipović je nedavno rekao da će se otvoriti rasprava s MOL-om o međudioničarskom ugovoru, osobito o listi ovlaštenja na što je Orešković komentirala da je ministar rekao ono što mu je prvo palo na pamet ili što mu je netko savjetovao da kaže kako bi sanirao aktualnu štetu. 

- Imamo pravomoćnu presudu koja kaže tko je kriv i koja ima svoje razloge na kojima se ta presuda temelji, između ostalog, i iskaz svjedoka gospodina Ježića. Taj isti iskaz međunarodna arbitraža nije prihvatila kao vjerodostojan dokaz jer ga je on tamo izmijenio. To je ono koliko javnost zna - rekla je Orešković

'SVI MORAJU OTIĆI' Oporba ljuta jer vlada odbija raspravu o Ini: 'Mora otići cijeli Nadzorni odbor, ali i Plenković'

Na nedavnu izjavu Hrvoja Šipeka da nakon pravomoćne presude o korupciji u slučaju Ina-Mol relativizirala snagu nacionalnog zakonodavstva u odnosu na međunarodne komercijalne ugovore, zastupnica je rekla da je to dokaz koliko Hrvatska kao pravna država uopće vrijedi.

- Vjerujem jednako kao što vjerujem u Zubić vilu, Djeda mraza i Krampusa - odgovorila je Orešković na pitanje vjeruje li da je Škugor djelovao bez pokrovitelja.

AFERA INA Jandroković: 'Svi želimo čuti o posljedicama afere u INA-i, razlikujemo se u načinu'

- Postavila bih stvari ovako. Ajmo krenuti od onog Božića kada je na početku svoje dugovječne vladavine Andrej Plenković obećao zajedno s Martinom Dalić da će otkupiti Inu. Suprug Martine Dalić, koji je od onog vremena do danas jedan od članova Uprave Ine nema tu moralnu obavezu da podnese ostavku jer želi zadržati veliku basnoslovnu otpremninu. Sve ovo vrijeme HDZ-ova vlast domoljubno taji činjenicu da resurse Ine koristi za zbrinjavanje svojih stranačkih kadrova i izvlačenje milijardi. Bez političkog zaleđa ovakva plaća ne bi bila moguća. Možda je nemoguće neke od ugovora raskinuti pravnim putem. To treba priznati i iza tih riječi stati imenom i prezimenom i odgovornošću funkcije - naglasila je saborska zastupnica otkrivši da misli da neke stvari u slučaju Ine-Mol nemoguće postići.

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Der alte Pate aus Lika 07.09.2022.

    Dalija Orešković je sposobnija od von der Leyen,S.Marin, C.Ashton, F.Mogherini..., ali kvalitet ljudi ovde je takav da jedni to ne vide, a ovi koji vide se boje za svoj kredibilitet... Radi za našu stvar (naša stvar je pravda).

  • blatan sokak 07.09.2022.

    Milfča za gužvanje plahti.

  • mdcro24 07.09.2022.

    Ova nije ni za mudraca ni za madraca, iritantna pojava

Komentiraj...
Vidi sve komentare