To je to što me zanima!

Orešković o Zokiju: 'Nadam se da ćemo ugodno surađivati...'

Na pitanje hoće li se vidjeti s Lalovcem, kazao je da mu je cilj razgovarati sa što više ljudi. Ako za to bude prilike, kaže, sigurno će se sastati i s Borisom Lalovcem
Vidi originalni članak

Tihomir Orešković je prokomentirao i tvrdnje Zorana Milanovića da je on slučajni mandatar . Iako nije vidio tu poruku kazao je kako je uvjeren da će biti budući premijer kada se konstruira vlada.

- Spreman sam preuzeti odgovornost da pomognem Hrvatskoj, da krenemo raditi kako bi se poboljšao standard građana. To je moj cilj - rekao je.

Otkrio je kako je s Milanovićem vrlo otvoreno razgovarao u utorak na domjenku Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića.

- Imali smo ugodan razgovor. Nadam se da ćemo ga imati i u budućnosti - rekao je.

Orešković vjeruje da im neće trebati dodatnih 30 dana za uspostavljanje nove vlade. Na pitanje hoće li se vidjeti s Lalovcem, kazao je da mu je cilj razgovarati sa što više ministara i ljudi iz gospodarskog sektora kako bi se što bolje upoznao sa stanjem u zemlji, a za sastanak s Lalovcem kaže da će do toga doći ako bude prilike.

Poručio je kako mu je dosta gust raspored sastanaka, tako je u četvrtak bio na sastancima do 23 sata.

S obzirom na to da branitelji iz Savske od njega traže da za njih osigura kanadski model brige o veteranima, Orešković je samo kratko poručio: "Trebamo vidjeti koji je model najbolji za Hrvatsku".

Rezultati ministarstva turizma su impresivni

Predsjednik IDS-a Boris Miletić ponovio je stav IDS-a o podršci desnoj Vladi.

- On je otpočetka vrlo jasan i nepromijenjen. Vladu desnog centra nećemo podržati jer su ideološke i svjetonazorske razlike između nas prevelike. Osim toga ne znamo još uvijek ništa o stavu Vlade prema decentralizaciji te o njihovom odnosu prema temeljnim građanskim slobodama i vrijednostima, prije svega prema pitanju ljudska prava i prava manjina. Nadamo se da će gospodinu Oreškoviću u fokusu biti gospodarstvo i da će svoje profesionalne uspjehe preslikati na gospodarsku sliku Hrvatske. To nam je svima u interesu - priopćio je šef IDS-a.

Od desne Vlade u IDS-u očekuju i da ne srozava civilizacijske standarde koji su uspostavljeni u Hrvatskoj posljednjih godina te da ne dovodi u pitanje toleranciju i demokratske vrijednosti koje čine Hrvatsku modernom europskom državom. Miletić je komentirao sastanak ministra turizma Darka Lorencina i mandatara Tihomira Oreškovića navodeći da su rezultati resora kojeg je protekle četiri godine vodio IDS impresivni te mu je logično da te rezultate vidi i prepoznaje budući mandatar. Ministar Lorencin na sastanku je, kaže, upoznao mandatara Oreškovića sa stanjem u turizmu.

- To je uobičajeno u svim demokratskim društvima u kojima je odgovornost prema državi, odnosno prema resoru, važnija od stranačkih razlika - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • zemuncevic 08.01.2016.

    Ne vjeruj SLUCAJNOM Zokiju Oreskovicu jer ce te prevariti kao sto je varao i unistavao Hrvatsku 4 godine!!!!!

  • AntoOpačak 08.01.2016.

    Evo velim ponekad je ćutanje zlata vridno. Na oko ti se čini; Čovik visok,obrazovan,lip posao, dobro plaćen, a kad progovori stotinu đavli iz njeg viri.

  • AntoOpačak 08.01.2016.

    Kako bi oni iz Lud, zbunjen nenormalan rekao;Koja korespodencija. Premijer slučajne države,sada veli, dobili ste slučajnog premijera slučajne države,Što reći sam o sebi govori, čak i previše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare