To je to što me zanima!

Osijek: Gorjela robna kuća, vatrogasac pao u nesvijest

Vatrogasac je izjurio iz robne kuće Doma u centru grada gušeći se u dimu, a liječnicima je odmah u reanimaciji pomogao i župan Vladimir Šišljagić...
Vidi originalni članak

Robna kuća Doma na Trgu bana Jelačića u Osijeku zapalila se u petak oko pet sati, a požar je ugašen u 10 sati. Ozlijeđen je vatrogasac Vjeko P. Njega je Hitna odvezla u bolnicu u Osijeku u kojoj je zadržan na promatranju zbog plućnog edema. 
Vatrogasac je izjurio iz zgrade gušeći se u dimu, a potom se onesvijestio. Pomoć mu je pružao i novi župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić. Župan, kirurg po struci, stigao je nešto poslije 6 sati na požarište i pomogao u reanimaciji i pričekao vozilo Hitne. Šišljagić je bio vidno nervozan jer je liječnička ekipa kasnila. Vatrogasci su spašavali još troje kolega.
- Spašavali smo još troje ili četvero kolega koji su ostali u podrumu bez kisika. Dim ih je toliko zamantao da su potpuno izgubili orijentaciju - rekao je zapovjednik Boris Banjan i dodao da život vatrogasaca nije u opasnosti. Banjan je također objasnio da su najprije mislili da je požar krenuo od krova, a tek nakon sat vremena su shvatili da je vatra krenula iz podruma.
- Čim smo dobili dojavu sve su raspoložive ekipe dežurne vatrogasne postrojbe izašle na teren. Koncentrirali smo sve svoje snage na gašenje krova i zaustavljanje vatre, ali tek nakon sat vremena shvatili smo da je požar ipak krenuo iz podruma. Tamo se nalazi skladište Konzuma - kaže Banjan i dodaje da je dim uništavao sve u zgradi.  
- Na požarištu je bilo 20 vatrogasnih vozila i više od 100 vatrogasaca - kaže Banjan te priznaje kako zbog velikog broja angažiranih kolega nisu imali za svakoga dišne aparate. Zbog požara je bio obustavljen i promet u tom dijelu Osijeka. 

ZAPALIO SE VEĆ ČETVRTI TRGOVAČKI CENTAR U OSIJEKU
Požar u robnoj kući Doma je četvrti u velikim trgovačkim centrima u Osijeku. Prvo je gorio Supermarket pa Lesnina i krajem prošle godine Getro. Doma je jedna od najstarijih robnih kuća.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • be yourself 05.06.2009.

    Zašto požari u Hrvatskoj uvijek izbijaju između 3 i 5 sati ujutro?

  • sluslu 05.06.2009.

    ma hitna uvijek kasno dođe, i nije ni 3 min udaljena od tamo prdnu do dome čovječe..strašnooo...

  • njofra_13 05.06.2009.

    trg bana jelacica???lool...promasili zivot, prepisali sa dnevnika...ili oni od vas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare