To je to što me zanima!

Osijek: Podignuta optužnica za pokušaj ubojstva i razbojništva

Osnovano se sumnja da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu, pri čemu je 29-godišnji zaštitar - vozač teško ozlijeđen, a 42-godišnji zaštitar - suvozač lakše ozlijeđen
Vidi originalni članak

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine između Koprivne i Hrastina presreli vozilo i iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara te opljačkali više od 770 tisuća kuna.

Predloženo je da se svim okrivljenicima koje se tereti za pokušaj teškog ubojstva i razbojstvo produži istražni zatvor, izvijestilo je u srijedu to odvjetništvo.

TUKLI SE NA NADVOŽNJAKU Digli optužnicu protiv Krim tim Leona zbog pokušaja iznude

Okrivljenici se terete da su se dogovorili usmrtiti dvojicu zaštitara zaštitarskog društva iz Slavonskog Broda te im oduzeti sve stvari i novac koji pronađu.

Optuženi su da su 21. listopada 2019. na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina, maskirani kapama "fantomkama" i naoružani automatskim vatrenim oružjem, presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Osnovano se sumnja da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu, pri čemu je 29-godišnji zaštitar - vozač teško ozlijeđen, a 42-godišnji zaštitar - suvozač lakše ozlijeđen.

PRIKLIJEŠTIO GA STROJ Tuga u Sesvetama: Muškarac poginuo u prevrtanju traktora

Nakon što su ih napali i zaustavili vozilo, okrivljenici su od zaštitara, prijeteći im automatskim oružjem, zatražili da im predaju mobitele i službene pištolje te kofer s novcem, što su oni u strahu za život i učinili.

Tereti ih se da su, nakon toga, zapovjedili zaštitarima da legnu licem prema tlu, a zatim su s mjesta razbojstva pobjegli osobnim automobilom.

Državno odvjetništvo predložilo je da se trojici okrivljenika produži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lakej999 15.04.2020.

    takve ne treba puštati iz pritvora...tamo neka budu sve do pravomoćne presude a onda ih staviti u zatvor..vrijeme u pritvoru ne treba da se računa u zatvorsku kaznu jer u pritvoru jedu i spavaju na teret poreznih obveznika i ništa ne delaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare