To je to što me zanima!

Osijek: Zbog krađe 12 mil. kn dobili 30 godina zatvora

Optužena petorka, osim što je kažnjena zatvorom, mora vratiti devet milijuna kuna kojima su oštetili Raiffeisen banku. Njihovi će se odvjetnici žaliti
Vidi originalni članak

Zbog osobite drskosti i dosljednosti u dvomjesečnom planiranju pljačke 12 milijuna kuna iz osječke Raiffeisen banke, sudac Županijskog suda u Osijeku optuženicima je dosudio stroge kazne. Prvooptuženi Leo Đerđ, koji je kao osobni bankar ušao u bazu podataka tvrtke Porr Hrvatska te fotografirao žig, potpis i podatke Johanessa Meyera ovlaštenog za financije, dobio je sedam godina zatvora. Bez njega glavni organizator i 'mozak' pljačke Damir Ivanetić ne bi uspio krivotvoriti Meyerove dokumente, na temelju kojih je još nepoznati muškarac, kojeg je snimila nadzorna kamera, u banci podigao 12 milijuna kuna. Ivanetić je za organizaciju pljačke dobio 10,5 godina zatvora, a presudu je prokomentirao riječima: "Zar sam ja terorist ili ubojica?!". Osim Đerđa i Ivanetića kaznom zatvora kažnjene su i Marija Kneif te Đurđica Brkić, također djelatnice RBA, rukovoditeljice sektora nadzora i isplate. Kneif je dobila četiri godine zatvora jer je odobrila isplatu 12 milijuna a da nije provjerila identitet čovjeka koji je došao po novac i o tome obavijestila tvrtku Porr. Đurđica Brkić dobila je godinu dana zatvora jer je, također bez provjere, tu isplatu izvršila. Petooptuženi Damir Žalac dobio je sedam godina zatvora jer je pomagao u izvršenju pljačke, no on je još nedostupan pravosuđu. Petorka s optuženičke klupe također mora vratiti devet milijuna kuna kojima su oštetili RBA, a s obzirom na to da je tri milijuna pronađeno odmah nakon uhićenja, u vikendici prvooptuženog Lea Đerđa, kojemu je to bila nagrada za učinjeni posao. Odvjetnici su najavili žalbe.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_23416 26.09.2008.

    30 godina za krađu para?! Koja mutava država, za ubojstvo se dobije 5 godina! Dokaz da su idiotima pare važnije od svega.

  • petruss 26.09.2008.

    kakvo mi to pravosuđe imamo??? Ubojice izlaze za 4 godine ili slobodno šetaju a dečki što su se snašli dobili 10god bez da su uperili oruđe u nekog??? Šta je sa gluminom bankom? Gradskom bankom? I ostalim bankama i firmama što su bankrotirale preko noči i nitko nije odgovarao?? Strava!! Sanaderova država je čisti lopovluk!!

  • da reknem 26.09.2008.

    pa optuženi imaju pravo što se žale. još moraju vratiti što su ukrali. jadni, a mislili su uštediti, da imaju za penziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare