To je to što me zanima!

Osijek: Zbog radova kasni početak nastave u školama

Čak 12 škola razmišlja o odgodi početka školske godine. Osnovnoj školi Vijenac Ministarstvo je odobrilo odgodu nastave jer im se urušio strop
Vidi originalni članak

Problem trošnosti osječkih škola iz godine u godinu sve je veći jer bivše gradske vlasti nisu ulagale u njihovu obnovu. Zbog toga njih 12 razmišlja o odgodi početka školske godine jer su u tijeku radovi na sanaciji unutrašnjosti. Osnovnoj školi Vijenac Ministarstvo prosvjete odobrilo je odgodu nastave jer im se u travnju urušio strop.
- Radovi na sanaciji 2000 ‘kvadrata’ stropa započeli su 19. kolovoza i trajat će do 30. rujna. Tražili smo odgodu iz sigurnosnih razloga jer je dovoljno pet sekundi da se odlomi dio stropa i ne možemo odgovarati za sigurnost djece - objasnio nam je Stjepan Sokol, ravnatelj Osnovne škole Vijenac. U Osnovnoj školi Augusta Šenoe u tijeku je zamjena instalacija, a u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića mijenjaju se i parketi.
- Ravnatelji mogu odlučiti kad će početi nastava, ali nismo za to da se prolongira osim u iznimnim slučajevima. Radovi se mogu obavljati vikendom, a u školama u kojima je nastava jednosmjenska i u drugim smjenama. Osim toga, djeca mogu imati i kraće sate - kaže Dražen Alerić, gradski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

URUŠIO SE STROP TE ZAROBIO 15 DJECE U DVORANI
Članovi karate kluba Mladost ostali su zarobljeni u sportskoj dvorani Osnovne škole Vijenac nakon što se 28. travnja navečer urušio strop te vrata zatrpao ciglom i šutom. Nitko nije stradao.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • valdop 03.09.2010.

    a da i ne idu ovu godinu u školu ništa se neće dogoditi, poslije odu u političare i sve pet . . .

  • plavi cvijet 03.09.2010.

    Ministarstvo financija zato vrlo brzo da suglasnost za isplatu sredstava za čuvanje Sanadera. Obnova škola njih ne interesira.

  • dusansk 03.09.2010.

    Samo ćemo mi roditelji ispaštati....zajedno sa djecom-.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare