To je to što me zanima!

Osim Vukovara i Knina, Divjak bi da đaci posjete i Jasenovac

Ove godine je ministarstvo već pokrenulo projekt posjete Pakracu, Karlovcu i Kninu uz posjete Vukovaru kako bi učenici učili o vrijednostima Domovinskog rata i bitkama koje su vođene na tim područjima.
Vidi originalni članak

Ministarstvo znanosti će preporučiti svim školama posjet spomen području Jasenovac, piše Jutarnji. Posjet spomen području dio je novog kurikuluma za građanski odgoj.

Ove godine je ministarstvo već pokrenulo projekt posjete Pakracu, Karlovcu i Kninu uz posjete Vukovaru kako bi učenici učili o vrijednostima Domovinskog rata i bitkama koje su vođene na tim područjima.

Računa se da će oko 43.000 učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske tijekom ove školske godine posjetiti Vukovar.

Spomen područje Jasenovac nije tako popularno mjesto školskih posjeta. U 2018. ih je posjetilo 15 školskih grupa - osam iz srednjih i sedam iz osnovnih škola, a posjetilo ih je 19 školskih grupa iz stranih država, najviše Italije. Godine 2017., Jasenovac je posjetilo tek devet školskih grupa.

- Ministarstvo je u dopisu ravnatelju Javne ustanove SP-a Jasenovac istaknulo kako podržava inicijativu da učenici osnovnih i srednjih škola, koje u nastavnom planu, odnosno kurikulumu obrađuju sadržaje vezane uz holokaust i Drugi svjetski rat, u okviru školskog kurikuluma planiraju i posjete Jasenovcu - odgovorili su iz Ministarstva za Jutarnji.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • zuluf_52 07.02.2019.

    U Jasenovu su ubjani nevini ljudi a u Blaiburgu fašisti, ustaše i zločinci i zato je mjesto pijeteta Jsenovac.

  • vladimir428 06.02.2019.

    Đaci i posijet jasenovcu? Zašto ne? Samo dotičnim "đacima" trebaju povijesničari objasniti da zločin u jasenovcu su u devedeset posto činili ustaše sa područja današnje Bosne i Hercegovine.Daklen sotonizirati treba takozvanu republiku srpsku i ostali bh identitet odakle je ponajviše ustaški zločinaca bilo a ne optuživati Zagreb i državu Hrvatsku u današnjim granicama.

  • 06.02.2019.

    Ja sam za Juge zavrsila skolovanje, ni u puckoj skoli ni u gimnaziji nismo tam morali ici. Zakaj sad ovo? A jel moraju u Vukovar?

Komentiraj...
Vidi sve komentare