To je to što me zanima!

Oslobođen nedužan čovjek koji je 30 godina čekao da ga ubiju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Antony Ray Hinton iz Alabame proveo je 30 godina čekajući smrtnu kaznu za zločin koji nije počinio. Hinton je još 1985. optužen za ubojstvo dvojice muškaraca
Vidi originalni članak

Tridesetak ljudi je dočekalo Hintona po izlasku iz zatvora nakon što je vrhovni sud odbacio presude prošle godine. Tužitelji su odustali od slučaja nakon što je otkriveno da metci kojima su 1985. godine ubijena dvojica muškaraca nisu ispaljeni iz Hintonovog pištolja.

Hinton više nema nikoga, majka mu je umrla dok je bio u zatvoru i nema više obitelji, ali će biti kod prijatelja iz djetinjstva.

Većinu vremena je proveo u samici za osuđenike na smrtnu kaznu.

Vrhovni sud je presudio da je vještak za vatreno oružje koji je bio na Hintonovom slučaju neadekvatan za obavljanje posla.

Na mjestu zločina nije bilo njegovih otisaka i Hinton je prošao na detektoru laži no ipak su ga osudili.

Hinton je osuđen jer ga je identificirala žrtva odvojene pucnjave u kojoj on nije mogao sudjelovati jer je tada bio na poslu za što je imao svjedoke.

Odvjetnik kaže da je osuđen zbog nemara sudaca i rasizma.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • žaba davi rodu 04.04.2015.

    sve koji su učestvovali u njegovoj presudi strpati u buksu na 30 godina Počev od sudskog vijestaka koji je mozda pijandura svjedoka koji ga je teretio i tako po redu .. Tko mu može vratiti najljepse godine života koje je proveo u zatvoru ..

  • volimje 04.04.2015.

    Jedan od najvećih razloga zašto sam protivnik smrtne kazne. Jer kad jednom ubiješ nevinog čovjeka - nema povratka.

  • dave 04.04.2015.

    ako je to sve tako..sud bi tom covjeku trebao priustit med i mlijeko do kraja zivota..zalosno je da neka institucija ili pravno tijelo moze covjeku upropastit zivot i nikom nista...neko bi trebao odgovarat za ovo..covjeku je unisten zivot..pola ga je.proveo u zatvoru..a sad je i pitanje njegovog zdravlja..narocito psihickog...

Komentiraj...
Vidi sve komentare