To je to što me zanima!

Osmorica hrabrih skočila su u more u Šibeniku: To je spektakl

Temperatura zraka i mora bila je oko deset stupnjeva. Lagana kiša i teško jugo. No, ništa nije moglo spriječiti spriječili šibenske kupače da plivaju svoju tradiciju
Vidi originalni članak

Šibenčani za Novu godinu, već tradicionalno, priređuju novogodišnje kupanje na plaži Banj. Uz Labuđe jezero koje je izvodila violinistica Jelena Žaja klavirsku uz pratnju Marije Sekso osmorica najhrabrijih Šibenčana i jedan pas skočili su u more i zaplivali. Ne s labudovima, nego s plamencima, u obliku kolutova i luftmadraca. Temperatura zraka i mora bila je oko deset stupnjeva. Lagana kiša i teško jugo. No, ništa nije moglo spriječiti spriječili šibenske kupače da plivaju svoju tradiciju. 

- Je, jugo je, malo je toplije nego lani, ali danas je, evo, svima bilo teško ući u more. Ponosni smo jer smo uspjeli. Novogodišnje kupanje u Šibeniku je više od kupanja. To je spektakl za čitav grad, a sada već i tradicija. Od početka sudjelujem i plivat ću do kraja, dok me zdravlje služi rekao nam je jedan od šibenskih kupača, Nikša Ercegović Đugum (63).

U osam kupača i psa na plaži Banj se okupilo i nekoliko stotina Šibenčana,  koji su s obale bodrili kupače, časteći se kuhanim vinom i slasticama. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 1955 01.01.2018.

    Osmorica budala,kako drugačije komentirati !

  • 01.01.2018.

    Mogli ste i vi bit spektakularno u crnoj kronici ko ovi iz Ri.

  • 01.01.2018.

    Spektakl? A što je bilo ono u Rijeci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare