To je to što me zanima!

"Ostala djeca dobit će lijek kad za to budu ispunjeni kriteriji"

Niti jedno dijete nije zanemareno, nego je čuvano zdravlje svakog djeteta, poručuje ministar zdravstva i kaže da će ostalih šestero djece lijek dobiti kada očekivana korist bude veća nego moguća šteta
Vidi originalni članak

Nakon što je Povjerenstvo danas odobrilo terapiju za dvoje od osmero djece koja boluju od neuroblastoma ministar zdravstva Milan Kujundžić gostovao je u RTL Direktu i najavio kako se početak liječenja može očekivati za nekoliko dana.

Majka 12-godišnje Eme koja se s opakom bolesti bori od 2006. pita se zašto njezinom djetetu lijek nije odobren.

- Kod male Eme povjerenstvo nije reklo da nije indicirana terapija niti da je neće dobiti. Radi se o fazi remisije, gdje nemamo dovoljno spoznaja za konkretni lijek do koje faze ima ili nema smisla dati lijek. Povjerenstvo je pokazalo i vrhunsku znanstvenost i odgovornost - odgovorio je Kujundžić. 

- Bit će zatražena još tri mišljenja eksperata koji imaju spoznaje o tome lijeku. Ako će biti indicirana terapija, ništa se za malu Emu neće promijeniti ako dobije lijek sutra ili za 20 dana. Niti jedno dijete nije zanemareno, nego je čuvano zdravlje svakog djeteta - dodao je i roditeljima ostale djece poručio da "u trenutku kada budu ispunjeni kriteriji za davanje lijeka, kada očekivana korist bude veća nego moguća šteta, oni će dobiti lijek. Ovdje se radi o pravilima struke. Čuvano je zdravlje djece i njihov interes i jedino u tome interesu je povjerenstvo postupilo i to je apsolutno ispravno".

Idi na 24sata

Komentari 66

  • liliana 27.06.2017.

    Da ti skupi ljekovi djeluju bogati ne bi umirali od raka.Mene muči ovo naručivanje i čekanje na pregled.a znate li u čemu je problem,problem je u tome što doktori imaju privatne ordinacije i ubacuju svoje pacijente.Katastrofa.

  • ljubica ljubičica_1 27.06.2017.

    Koko malo dajemo za zdravstvo.Ono je super .Osobno mislim da bi dopunsko tribalo biti 100ku .I svako bi mora plaćat.

  • RXM40 27.06.2017.

    priča o kriteriju kao da je natječaj za koncesiju a ne lijek za djecu.sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare