To je to što me zanima!

Ostala nepokretna: KBC Rijeka mora joj platiti 5,6 milijuna kn

Ona je nakon rutinske operacije ostala nepokretna, a parnica je pokrenuta prije 13 godina. KBC će joj do mirovine morati plaćati i mjesečnu rentu zbog izgubljene zarade
Vidi originalni članak

Radi se o najvišoj odšteti ikad dosuđenoj u Hrvatskoj. Kako piše Jutarnji list, Županijski sud u Rijeci pravomoćno je dosudio da KBC Rijeka mora isplatiti 5,6 milijuna kuna 56-godišnjoj Riječanki.

Ona je nakon rutinske operacije polipa maternice i ciste na jajniku ostala nepokretna, a parnica je pokrenuta prije 13 godina.

Bolnica je zamolila pacijenticu da pristanu na obročnu otplatu odštete jer bi, prema riječima odgovornih u KBC-u, jednokratna isplata ovako visoke odštete ugrozila poslovanje i funkcioniranje bolnice.

- Dolazak u bolnicu na dan operacije posljednje je čega se uopće sjećam. Moje prvo sljedeće sjećanje je buđenje na Intenzivnoj kada sam shvatila da se ne mogu pomaknuti jer sam priključena na brojne aparate i respirator. To da je moj mozak tijekom uvođenja u anesteziju ostao bez kisika i da je pretrpio velika oštećenja te da sam gotovo tjedan dana bila u komi, na granici života i smrti, saznala sam naknadno iz pričanja moje obitelji i medicinske dokumentacije o neuspjelom zahvatu - rekla je Jutarnjem listu pacijentica kojoj je od tog trena život nepovratno promijenjen.

Na Odjelu intenzivne njege je, kaže, provela puna dva mjeseca, nakon čega je potpuno nepokretna, u invalidskim kolicima, prebačena u toplice na rehabilitaciju gdje je provela više od četiri mjeseca.  Iznova je učila govoriti i obavljati osnovne radnje. Osobnu higijenu za nju su radili članovi obitelji, medicinska sestra i fizioterapeut na koje je imala pravo u sklopu pomoći i njege u kući.

Nakon što je njezino zdravstveno stanje postalo definitivno, proglašena je nesposobnom za rad i upućena u invalidsku mirovinu.

   

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Ivan_2018 04.02.2019.

    HEBEM VAM SVE PO SPisku.. pa ebo vas bog trinaest godina je vec invalid samo st ne krepa od povlacenja po sudovima i jos sada joj zelite u obrocima platiti... u hebem ti Zemlju ..Bravo Hrvatska... Pa da vi 15 Godina radite pa da vam onda plate plaću milim u ratama a ne u gotovini-- koji kreteni... Ima bolnica osiguranje kakoi ljcnici pa nea osiguranje plati... samo ovga ima u Hrvatskoj ..Sto ce toj zeni jadnoj sada milijuni.. jednom ngome je vec u grobu a i nakon 13 godina pranicenja s bolnicom siguno joj malo fali i da ne ode natrag u bolnicu sam u drugi odjel na psigijatriji... Trebalo bi minirati tu bolnicu a i hebeni sud i suce.. Pa boze moj.. 13 godina vam treba da zena dobije svoju zadovoljstinu.. stamote.. da je u pitanju ŠEKS ili HEbena Kolinda isplata bi bila io preje nego bi na sud slucaj dosao. a posto je obican gradjanin u pitanju .. 13 godina je brzo.. fujjjjjjjjjjjjj...MAde in HR.. samo se to u HR moze desiti...bolje da ste jadnu zenu odmah smaknuli... nebi se trebalo za ovekve sramote uopce cuti ...Sramote li sramote.....

  • jo2hn8ny 04.02.2019.

    STRAVIČNO !

  • Ivanuska_1 04.02.2019.

    Neznas kome vise da vjerujes i gotovo,a kad je Zdravlje u pitanju,Niti sam doktor ti ne moze dati garanciju da ce sve bit u redu?Ne moze Doktor znat u kom smjeru ce ici zahvat i da hoce nije vidovnjak??

Komentiraj...
Vidi sve komentare