To je to što me zanima!

Ostali samo Bernie i Biden: Iz izborne utrke izašla i Warren

Nakon izbora u superutorak demokratski predizbori sveli su se na borbu između dva kandidata - lijevog senatora Berniea Sandersa i bivšeg potpredsjednika, centrističkog Joea Bidena
Vidi originalni članak

Američka senatorica Elizabeth Warren odustala je od utrke za demokratsku nominaciju, nakon slabog rezultata ostvarenog u superutorak, javili su u četvrtak američki mediji.

Elizabeth Warren u superutorak, kada su demokrati u 14 saveznih država birali svojeg kandidata za predsjedničke izbora u studenom, nije uspjela pobijediti ni u jednoj od saveznih država, pa ni u svojem Massachusettsu.

OSTAJU DVOJICA Bloomberg napušta utrku za predsjednika, podržao Bidena

Nakon izbora u superutorak demokratski predizbori sveli su se na borbu između dva kandidata - lijevog senatora Berniea Sandersa i bivšeg potpredsjednika, centrističkog Joea Bidena - budući da su ostali kandidati osvojili zanemariv broj delegata. 

Biden pobjeđuje u najmanje 9 od 14 država u kojima su održani demokratski predizbori a Sanders u svojoj državi Vermont, Coloradu, Utahu i vjerojatno u Kaliforniji. U Maineu su bili izjednačeni.

Mike Bloomberg, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, koji je potrošio stotine milijuna dolara na promidžbu kampanje, u srijedu je ispao iz utrke za stranačku nominaciju demokrata za predsjedničke izbore nakon lošeg rezultata na superutorku i podržao je Joea Bidena jer smatra da on ima "najbolje izglede" da porazi Trumpa na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

BIDENOV VELIKI USPON Sanders i Biden jedini mogući kandidati nakon 'superutorka'

Bloomberg također nije uspio pobijediti ni u jednoj od 14 država koje su glasale u utorak, a pobjedu je osigurao samo u Američkoj Samoi, malenom udaljenom teritoriju.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • vidum 06.03.2020.

    Dva muškarca i nijedna žena. I sve to za Dan žena. Čisti seksizam.

  • greenday 05.03.2020.

    Ostala je i Gabbard. Po meni najbolja na strani demokrata, ali zato što govori neke stvari koje ameri ne žele čuti mediji ju ni ne spominju. Nadao sam se da bi Bernie mogao doći do nominacije, ali očito je da mu to neće uspjeti tako da bit će Trump još 4 godine.

  • iskra21 05.03.2020.

    A mogla je biti 1. Predsjednjca SAD-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare