To je to što me zanima!

Sve nestalo u požaru: Za 1500 čokota vinove loze dobila 55 kn

Pitala sam ih u nevjerici jesu li me zbilja zbog 55 kuna zvali!? Fala vam, meni to ne treba. Rekli su mi da je to država uplatila, da nema veze s općinom, kaže Milica iz Kistanja...
Vidi originalni članak

Propao mi je sav trud, ali barem sam dobila velike pare, šaleći se na svoj račun kaže nam Milica Kostović (72) iz Kistanja u šibenskom zaleđu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U kolovozu prošle godine, kad su požari bjesnili Dalmacijom, izgorjeli su joj vinograd i bajami.

- Danima sam plakala kad sam vidjela kako sve gori. Niste mogli prići požarištu u Krnetama, gdje mi je bio vinograd. Trave nije bilo, ali vatra je zahvatila lišće loze. Panjevi su tinjali još dva-tri dana nakon što je vatra ugašena. I bajami su izgleda svi stradali, mada sam se isprva nadala da korijenje nije izgorjelo - prisjetila se Milica.

Pretrpjela je veliku štetu jer je ostala bez svega, pa i poticaja koje je dobivala za vinograd. Ovih dana država joj je isplatila 55 kuna odštete za elementarnu nepogodu zbog koje je ostala bez 1500 čokota vinove loze u njezinu vinogradu.

- Pozvali su me u Općinu Kistanje da im donesem žiro-račun da mi sjednu novci od odštete. Pitala sam koliko će mi isplatiti pa su mi rekli da je nešto sitno, ali kad je pravnica rekla da je riječ o 55 kuna, nisam mogla vjerovati. Pitala sam ih u nevjerici jesu li me zbilja zbog 55 kuna zvali!? Fala vam, meni to ne treba. Rekli su mi da je to država uplatila, da nema veze s općinom. Nisam podigla novac. Rugaju se sa sirotinjom, to je sramota i bruka. Pa posjedovni list koji mi je trebao da zatražim odštetu stajao je 70 kuna. Ni to nisu pokrili - ogorčena je Milica, koja još ima 70-ak ovaca.

Iznenađena iznosom odštete ostala je i Branka Smolić, kojoj je ljetos izgorio maslinik u Bribiru.

- Uplatili su mi sramotnih 300 kuna za 100 maslina starih 30-ak godina. Pretprošle godine s njih smo ubrali 2000 kilograma, a od toga smo dobili 400 litara ulja - ljuta je Branka.

Idi na 24sata

Komentari 164

  • Živjela cenzura! 07.03.2018.

    Nije mi jasno tko bi joj trebao isplatiti odštetu. Je li nekome plaćala zaštitu od požara ili osiguranje? To da je šteta od poplave, pa da se Hrvatske vode kao i uvijek prave grbavi, o tome bi već imalo smisla pisati.

  • mimara 06.03.2018.

    Da li je doticna gospoda imala osigurane te cokote loze? Ako nije nema sto niti ocekivati

  • _Varešak_ 06.03.2018.

    Bruka i sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare