To je to što me zanima!

'Ostanite što više kod kuće, a kad ste vani, distancirajte se'

Sad nam je prioritet ova zarazna bolest. Dobro je boraviti na zraku, ali se ne smijemo grupirati. To je zbunjujuća poruka, ali distancirajte se, kazao je Krunoslav Capak...
Vidi originalni članak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' što točno znači kada stručnjaci kažu da je poželjno boraviti na zraku i koja su ograničenja, što se vremena i mjesta tiče.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Postigli smo dobar balans između restriktivnih mjera i slobode. Vodi se računa da se stvari postave tako da život koliko toliko funkcionira. Vrijeme se promijenilo. Do sad su u svijetu dominirale kronične bolesti, kardiovaskularne bolesti i slično. I u tim situacijama se potiče boravak na otvorenom. Sad nam je prioritet ova zarazna bolest. Dobro je boraviti na zraku, ali se ne smijemo grupirati. To je zbunjujuća poruka, ali distancirajte se, kazao je Krunoslav Capak.

RAVNATELJ HZJZ-A Capak: Hrvati su me razočarali jer stalno krše propisane mjere

Potvrdio je da bi bilo bolje izbjegavati mjesta poput Jaruna, Maksimira, rive i 'špice'. Nije za zatvaranje tih mjesta, nego za striktno pridržavanje mjera. Kroničnim bolesnicima preporučio je da nipošto ne izlaze iz domova, jer su oni najugroženiji.

- Ostanite što više kod kuće. Potrebno je ponekad izaći, ali nikako nemojte imati socijalnih kontakata. Distancirajte se, apelirao je Krunoslav Capak, prenosi HRT.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • nataodinata 01.04.2020.

    Dogovoreno.

  • exclamation mark 01.04.2020.

    Evo opet ovog koji je prije dva tjedna kad je bilo sunčano poticao ljude da idu u šetnju, ali da drže razmak 🙄 ako odemo svi u šetnju, ne može se držati razmak, jer se naprosto ne možemo mimoići na 2 metra (za Jarun, Bundek govorim). Evo, jučer s prozora gledam debelu žensku kako trči - znači, ne trči inače, ali sad... i nije fer da se neki pridržavaju i stoje doma, drugi šetnja u nedogled svaki dan

  • Lun@777 01.04.2020.

    Treba izlaziti van, šetati tamo gdje nema ljudi, ne biti u grupama (samo dvoje), ne dolaziti u kontakt sa drugim ljudima osim ukućana, odlaziti u dućan što rijeđe, držati maksimalno higijenu, prati i dezinficirati ruke kad dođeš doma bilo otkud i vjerujem da nam korona neće pokucati na vrata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare