To je to što me zanima!

Oštetili Agrokor za 40 mil. kn? Uhićen bivši vukovarski župan

Petoricu terete da su sklopili više ugovora o kreditiranju proljetne sjetve, zajedničkoj proizvodnji i isporuci žitarica. Oštetili su Agrokor za gotovo 40 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Vinkovačka policija uhitila je petero ljudi s područja vukovarsko-srijemske županije koje sumnjiče da su oštetili Todorićev Agrokor za gotovo 40 milijuna kuna. Jedan od uhićenih je i Nikola Šafer, bivši vukovarsko-srijemski župan koji je posljednjih godina obnašao dužnost direktora PIK-a Vinkovci, koji posluje u sustavu Agrokora.

Ostali uhićenici su dvojica Vinkovčana, vlasnici lokalnog lanca trgovina poljoprivrednom opremom, jedan Nuštarac koji je branitelj s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom te čovjek koji je već bio u pritvoru jer se sumnjalo da je umiješan u isplatu nepostojećih poticaja u poljoprivredi.

Tereti ih se da su sklopili više ugovora o kreditiranju proljetne sjetve, zajedničkoj proizvodnji i isporuci žitarica. Na temelju tih ugovora preuzeli su repromaterijal u vrijednosti 60 milijuna kuna, a kasnije nisu isplatili ni pola toga duga. Kada je policija počela istraživati poslovanje PIK-a, Šafer je dao otkaz. Već tada se nagađalo o njegovoj krivnji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • marin.0202 23.03.2011.

    ste brzi kad se radi o Todoricu.

  • medo59 23.03.2011.

    Čiji su novci u Agrokoru?Todorićevi ili dražavni?

  • Sinn 23.03.2011.

    a zaboravili ste napisati iz koje su stranke. ili se to već toliko podrazumijeva (tj. ZNA SE) ,da je suvišno na to trošiti riječi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare