To je to što me zanima!

Ostojić: Nitko ne može tvrditi da nas teroristi neće napasti

"Nitko ne može garantirati da nam se ne može dogoditi teroristički akt - to bi bilo apsolutno neodgovorno, ali pokušavamo napraviti sve da budemo sigurni"
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istaknuo je u nedjelju kako nitko ne može garantirati da se u Hrvatskoj ne može dogoditi teroristički akt, ali da nadležne službe čine sve kako bi Hrvatsku učinile dodatno sigurnijom te da nema razloga za strah.

"Nitko ne može garantirati da nam se ne može dogoditi teroristički akt - to bi bilo apsolutno neodgovorno i neprimjereno. Ali, s vidljivim i nevidljivim radnjama za građane pokušavamo napraviti maksimum da budemo sigurni", kazao je Ostojić u intervjuu za RTL. 

Ostojić je ponovio da je jedan od osumnjičenih terorista prošao registraciju u Opatovcu 8. listopada kad je sigurnosnim provjerama potvrđeno da ta osoba nije u operativnim evidencijama niti je za njom bila raspisana međunarodna potraga. 

"Da je bilo nekih saznanja i da je bio u bazama, sigurno bi bio uhićen. Prošao je Grčku, zemlju u Schengenu, koja je također potvrdila registraciju, ali ta osoba nije bila u bazama", rekao je Ostojić. Smatra da je još preuranjeno govoriti o tome je li putovnica bila falsifikat ili ne.  

Izvijestio je da je u subotu održan i sastanak Koordinacije sigurnosnih službi, a jedan od zaključaka je maksimalna pomoć francuskim vlastima u istrazi. Također, na sastanku se razgovaralo o nalaganju dodatnih mjera koje bi Hrvatsku preventivno učinilo još sigurnijom.   

Idi na 24sata

Komentari 181

  • fićfirić 16.11.2015.

    A što puštate ih u zemlju?? Ako ih zapadne zemlje hoće neka ih voze avionima ima Saudijska Arabija love,ako je rekla da će im graditi džamije po Eu,pa može im i karte platiti

  • Priska Bresci 16.11.2015.

    Ostojic vijeruje u svetog Nikolu a iza njega dolaze nakon nekog casa krampusi a sta ce onda ?kad bi se Albanija Bugarska Makedonija i Rumunjska ogradili naravno da im svi pomognu bilo bi manje ti izbjeglica niko nikome nece pomoć a ostojic čeka pa misli pa filozofira vuče narod za nos izgleda da mu jos nije došlo u glavu pitam komu se želi ulzavat kad ih nitko vise nece ????svaki ima pravo zatvorit granicu samo vi čekajte

  • Markant 16.11.2015.

    Pa tvoj šef Zgubidan Milanović kaže da smo sigurna zemlja....kako sad to? treba vas što prije potjerati obojicu da vas više ne gledamo i ne slušamo, upropastili ste ovu zemlju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare