To je to što me zanima!

Ostojić otvorio novu Kliniku za tumore sa starim namještajem

Ministar zdravlja u utorak je otvorio Kliniku za tumore u Zagrebu na čiji se početak rada čeka već više od dvije godine zbog spora ministarstva i izvođača radova Ingre
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u utorak je otvorio Kliniku za tumore u Zagrebu na čiji se početak rada čeka već više od dvije godine zbog spora ministarstva i izvođača radova Ingre, piše tportal

U novo bolničko krilo je prebačen namještaj i bolnički inventar iz starog dijela klinike. 

- Bila je varijanta ili da čekamo tri, pet ili osam mjeseci dok inventar ne stigne ili da prebacimo stari. Odlučili smo se za drugu varijantu zbog pacijenata - pojasnio je ministar. 

Investicija je stajala 130 milijuna kuna, a spornih šest milijuna riješit će se dogovorom. Ministar Ostojić istaknuo je kako će pacijenti sada manje čekati na MR, CT, mamografiju te ultrazvuke. 

Na pitanje novinara hoće li se smanjenje proračuna za zdravstvo odraziti na uslugu, Ostojić je rekao kako 730 milijuna kuna manje nikako neće utjecati na dostupnost zdravstva jer je puno sredstava preusmjereno na javno-zdravstvene akcije. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • ivič 15.02.2012.

    bilo je i vrjeme jer tamo dolaze teški bolesnici a ambulanta u podrumu krcata niti gdje sjesti nema zraka a osoblje nema baš ljudskosti ni osmjeh na licu dođeš kirurgu prije si vani nego unutra ne posveti se pacijentu da mu objasni nalaz šta kako natipka i van nekad ni doviđenja!Ili i8h premalo ili rade krivi ljudi!

  • k21 15.02.2012.

    E moj ministre vi očito imate problem dok ste bili predstojnik bolnice i pljuvali po bivšoj vlasti i privatnoj poliklinici medikolu a što je meni bila pomoč u vrijeme kada sam trebao MR-nalaz i dok se u državnim bolnicama čekalo od 6-9 mjeseci kod navedenih došao sam u roku 3-4 tjedna na red! moje pitanje vama upučeno što niste i vi kupili MR-stroj za rebro pa zaposlili ljude da rade u dvije smjene i platili taj rad tim ljudima. I sada opet ista pjesma sada ste ministar pa kupite taj namještaj novi, zaposlite ljude platite medicinsko osoblje i na kraju krajeva zaradite svoju plaću ili se bojite da bi vas mogao netko prozivati za taj izdatak koji bi eventualno odobrili. Ako je tako onda vas razumijem da je strah od eventualnog progona,a poteza je puno jer mandat vama traje 4godine a to je mnogo odluka! Pa sretno vam bilo Ministre ZDRAVLJA!

  • kristov 15.02.2012.

    Niti su zidovi novi već obnovljeni, a sve što je imao prekjučer ima i od jučer. On je otvorio, jao onima koji tamo zađu i njihove usluge zatrebaju, na žalost. Tako su i partizani radili kada su onomade "oslobodili Zagreb", pa su u jedan stan useljavali svoje komesare, a sobicu bi ostavili vlasniku, devastirali i izbacivali stari antikni namještaj, a ubaci novi koji su opet negdje zaplijenili, slike starih majstora bacali na cestu, vješali zločinca Tita, rušili najvrijednije uratke hrvatskih umjetnika i građevinara, a proizvodili ružne nebodere i zgradurine, kao dokaz socijalističke i proleterske moći. Bože sačuvaj!!! Koliko će novih doktora započeti sa radom u novom prostoru?? Što ste im ponudili, staru opremu kojoj smeta tramvaj u prolazu! To je vjest za naslovnice, partiji ponestaje ideje, ne mogu pričati stare otrcane priče i obećanja, mora se nešto i raditi, blizu je 100 dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare