To je to što me zanima!

Osumnjičeni Vlado Bagarić je u strahu od zatvora upravo sad poništio 29 novih zapošljavanja

Istražni zatvor za moćnog direktora strateške državne tvrtke je tražen kako ne bi mogao utjecati na svjedoke i kako opet ne bi protuzakonito zapošljavao. Ali on je i dalje na funkciji direktora i radi pravne manevre
Vidi originalni članak

Nakon što su 24sata otkrila da Općinsko državno odvjetništvo traži istražni zatvor za Vladu Bagarića, direktora strateške državne tvrtke Hrvatska kontrola zračne plovidbe, u tvrtki je nastala panika. Državno odvjetništvo tereti Bagarića za zlouporabu položaja i ovlasti i dva nezakonita zapošljavanja. Od suda su zatražili da mu odredi istražni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo i kako ne bi utjecao na svjedoke u postupku. 

Međutim, Bagarić nije uhićen, pa da se onda traži istražni zatvor. Županijski sud u Velikoj Gorici će o tome odlučivati tek sljedeći tjedan. A dotad je Bagarić ostao na funkciji koja mu nosi 33.755 kuna plaće. 

DORH ZA NJEGA TRAŽI ZATVOR Tko je Bagarić? Ima dobre veze u HDZ-u, a uz plaću od 33.000 kuna uzeo i 300.000 kn bonusa

Nakon objave vijesti, Hrvatska kontrola zračne plovidbe je danas popodne odlučila poništiti čak 13 natječaja u kojima su tražili 29 novih zaposlenika. Bagarić je naredio njihova poništenja, a to je i pravni manevar kako bi izbjegao istražni zatvor. O tim natječajima također postoje sumnje da je htio zaposliti određene podobne osobe. Tražio se čitav niz radnika, od kontrolora leta, pa do specijaliziranih inženjera i tehničara i radnika u kuhinji. Jer ako nema natječaja, ne može se sumnjati da će ponovno ponoviti zlouporabu položaja. 

Stručnjaci s kojima smo razgovarali, čude se što je istražni zahtjev tražen prije uhićenja i objave istrage. Dosad je uvijek išao obratni proces. U razdoblju do odluke o zatvoru, Bagarić može teoretski sa svoje pozicije direktora i utjecati na ljude koji su svjedočili protiv njega. Također je mogao, što je i učinio, poništiti natječaje za zapošljavanje kako bi izbjegao još jedan razlog za zatvor. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • mrTrobec 21.12.2022.

    Svako drugo g... je general

  • trbafongrba 21.12.2022.

    Čovjek pravi domoljub,mi ostali smo k.rčine

  • Dxd 21.12.2022.

    Da nije radio po navodima iz komiteta, ne bi ga ni instalirali ni držali na toj poziciji, pa mi se nekak čini da je ova istraga unutarpartijski obračun, preko leđa ovog legendarnog heroja pretvorbe javnog u hdz-ovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare