To je to što me zanima!

Otac i sin preživjeli pad u provaliju duboku čak 30 m

Split: Otac je zadobio prijelom natkoljenične kosti i zadržan je na liječenju u KBC-u Split. Sina (17) su nakon pregleda i pružene prve pomoći pustili kući
Vidi originalni članak

Branko B. i Boško B., zahvaljujući sreći i gustom raslinju, preživjeli su slijetanje automobilom u provaliju duboku trideset metara. Oko 3.20 sati u nedjelju su Mercedesom izletjeli s prometnice na potezu između Žrnovnice i Sitnog Donjeg. Prva je na teren izišla ekipa splitske Hitne pomoći, no zbog strmog i opasnog terena nisu mogli prići unesrećenima. Pozvali su Centar 112, koji je zatražio intervenciju od Gorske službe spašavanja. Deset GSS-ovaca ubrzo je došlo na mjesto nesreće te se uz pomoć užadi spustilo u kanjon. Izvukli su oca i sina iz razbijenog Mercedesa te ih imobilizirali. Tad su ih pomoću specijalnih nosila podigli iz provalije i predali Hitnoj pomoći.
- Imali su veliku sreću što ih je suho raslinje usporilo - rekao je pročelnik GSS-a Vinko Prizmić. Otac Branko zadobio je prijelom natkoljenične kosti i zadržan je na liječenju u KBC-u Split. Boško je nakon liječničkog pregleda pušten na kućnu njegu. Prema prvim pokazateljima, uzrok nesreće je brzina.

SPASILI SU IH SAMO ZA JEDAN SAT
Automobil je sletio u isušeno korito potoka obraslog vegetacijom. Od poziva pomoći do završetka akcije izvlačenja, GSS-ovcima je trebalo samo sat vremena.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sonijakodimi 20.06.2010.

    samo po gasu honju

  • olnada 20.06.2010.

    Stekla sam dojam da uglavnom stradavaju oni s \"boljim\" automobilima.Ili se varam?

  • smoker35 20.06.2010.

    mercedes glavu čuva....vozite sigurno,vozite tenk

Komentiraj...
Vidi sve komentare