To je to što me zanima!

Otac je nosi na leđima: Škola napokon gradi rampu za Iskru

Osnovna škola u Lekeniku osam je godina ignorirala potrebe svoje učenice i molbe roditelja. Sada, nakon objavljenog teksta u 24sata, škola će ipak izgraditi rampu
Vidi originalni članak

Mjerodavni su napokon pronašli papire i sve. Zadovoljan sam jer će rampa trebati i učenicima koji će školu pohađati nakon moje Iskre. Žao mi je jedino što je sve trebalo izaći u javnost da se pokrenu, kazao je Željko Šeperović.

Prije tjedan dana pisali smo o njegovoj kćeri Iskri Šeperić (14) s mišićnom atrofijom, kojoj škola u Lekeniku godinama nije napravila rampu za invalidska kolica, pa ju je otac svakodnevno nosio na leđima. Pomoć su ponudili i učenici Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba.

- Pročitali smo članak u 24sata i zaključili da bi naši učenici takav građevinski zahvat odradili bez problema. Njima bi bilo drago da trajno pomognu nekome s invaliditetom, a s druge strane stekli bi vrijednu praksu - kazao je ravnatelj škole Anto Vidović.

Škola Mladost, koju Iskra pohađa, godinama zna za njezin problem, no pravdali su se da nemaju novca za izradu rampe. Na ulazu imaju tri stube, a u hodniku šest, što je nepremostiv problem za osobu u kolicima.

- U petak smo započeli smo raditi na unutrašnjoj i vanjskoj rampi. Sve bi trebalo biti spremno za 15 dana - kazao je ravnatelj OŠ Mladost Igor Rožić.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Mario Srnec 16.09.2015.

    direktoru-ci skole odmah otkaz

  • digelante 16.09.2015.

    Dok ne osvane u novinama, odgovorni guraju glave u pjesak, ništa ne znaju, i pune privatne džepove.

  • CopyPaste 16.09.2015.

    Sad da vidimo tko ce se okoristiti na toj rampi i koja ce biti cjena. Trebalo je samo zaliti malo betona i izravnati ulaz, ali ne, sad treba masne pare bacati u nesto radi 3 stepenice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare