To je to što me zanima!

Otac opečenog dječaka (4): Molimo se za našeg anđela

Dječak (4) se igrao sa bratom i upao u kotao pun kipuće vode. Stric ga je odmah izvukao. Dječak ima gore opekline nego vatrogasci s Kornata...
Vidi originalni članak

Obitelj iz Podruta shrvana je i u brizi za svojim četverogodišnjim dječakom. On je u subotu predvečer prilikom igre s mlađim bratom (3) upao u posudu s kipućom vodom za destilaciju dok je obitelj na susjednom dvorištu pekla rakiju. Opečeno mu je 75 posto tjelesne površine, sve osim glave, desne podlaktice i stopala.
 - Dječaci su se igrali, sve se zbilo jako brzo, skakali su okolo i, eto, tragedija se dogodila. Nitko nije kriv za to - ispričala je dječakova baka. Stric je odmah reagirao i izvukao ga iz vode, ali dječak, kažu u policiji, ipak ima teške opekline te su ga iz varaždinske bolnice u subotu navečer prevezli u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Otac, kojeg smo u nedjelju zatekli kod kuće, nije imao snage za razgovor s novinarima. Na pitanje kako mu je sin, gestikulacijom je dao naslutiti da nije dobro.
- Što da vam kažem, on je naš mali anđeo - rekao je kratko sa suzama u očima.

DJEČAK JE ZBOG BOLOVA U UMJETNOJ KOMI
Četverogodišnjak je, prema riječima dr. Zorana Bahtijarevića iz Klaićeve bolnice, stabilno, no njegovo stanje se, zbog teških opeklina, može promijeniti u svakom trenutku. Dodao je kako je za djecu opasno i kada im je opečeno već 10 posto površine tijela. Dječak ima gore opekline nego vatrogasci s Kornata. Liječnik je apelirao na roditelje da ne puštaju djecu ikakvom izvoru vrućine jer su posljedice, kaže, preteške. Brine ga što su ovakvi slučajevi postali sve češći.

DJEČAKA SPRŽILA STRUJA I USPJEŠNO SE OPORAVIO
Prošlog ljeta u bazen vruće vode upao je Marko Špehar (20). Dobio je, poput dječaka iz Podruta, teške opekline na 75 posto tijela. Uspješno se oporavio. Još teže opekline na 80 posto tijela dobio je tada 14-godišnji Dejan Aleksić iz Ogulina. Spržila ga je struja od 25.000 volti na krovu vagona.
Dr. Antun Kljenak iz Klaićeve bolnice od početka se skrbio za Dejana, operirao ga i transplantirao mu kožu svojim posebnim metodama. Nakon tri mjeseca Dejan je otišao kući iz bolnice živ, zdrav i veseo te bez ijednog ožiljka na tijelu. Danas je potpuno fizički, ali i psihički zdrav.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • audrey 09.05.2010.

    UVIJEK jedan roditelj ili netko stariji jednostavno MORA paziti na dijete,pogotovo tako malo!

  • 09.05.2010.

    za djete moras imati oci kao kameleon-u svim smjerovima! malenom zelim sto brzi i uspjesniji oporavak...

  • drug Tito_1 09.05.2010.

    samo im je alkohol na pameti i eto zla!

Komentiraj...
Vidi sve komentare