To je to što me zanima!

Otac s ružama: 'Kao da sam u crnom snu. Osjećaj je mučan...'

Prizor njega kako na mjesto pokolja donosi fotografiju svog sina dirnuo je cijeli svijet. I u nedjelju je ponovno obišao mjesto krvoprolića na kojem je ostavljeno na tisuće buketa i poruka ...
Vidi originalni članak

Kad smo čuli za napad počeo sam iz sekunde u sekundu zivkati svog sina. Nismo točno znali gdje je pa samo da provjerimo je li sve u redu. Mobitel je u konačnici prestao zvoniti, vjerojatno mu se ispraznila baterija. Suprugu, kćer i mene tada je preplavio strah. Počeli smo sumnjati da nešto nije u redu.  Usred noći, oko četiri sata čulo se zvono na vratima i pomislio sam:  Hvala Bogu, moj sin se vratio. No, dočekala su me shrvana lica policajaca. Bol u njihovom glasu sve mi je govorila.  - Što je bilo? Moj sin, gdje je? Je li dobro? - upitao sam. Uspjeli su izustiti: Vaš sin je preminuo, rekao je potreseno Naim, otac mladića Dijamanta Zabergja (20) s Kosova koji je poginuo u minhenskom napadu u petak.

- Moj sin je u petak popodne s prijateljem bio u Olympia trgovačkom centru s prijateljem, nakon kupovine napadač ga je upucao sa svega nekoliko metara udaljenosti. Prijatelj je uspio otrčati i spasiti se od metaka koji su letjeli posvuda - rekao je otac. 

Prizor njega kako na mjesto napada donosi fotografiju svog sina dirnuo je cijeli svijet.

I u nedjelju je ponovno obišao mjesto krvoprolića na kojem je ostavljeno na tisuće buketa i poruka u sjećanje na žrtve.

'Ne znam kako ćemo dalje, prebolno je'

- Cijela obitelj me u šoku zove, ne mogu vjerovati. Osjećaj je mučan. I supruga, ja i kćer osjećamo se kao da smo još u nekom crnom snu i da ćemo se konačno probuditi, a naš Dijamant će biti živ - rekao je u dahu otac. 

- Bavio se fitnessom, to je obožavao, završio školu, moje dijete tek je počinjao život. Ne znam kako ćemo dalje, prebolno je - rekao je otac. Dijamant je postao simbol nevinih mladih ljudi koji stradavaju u ovakvim pokoljima. Upravo se najviše mladih okuplja na mjestu krvoprolića i mole za žrtve - svoje vršnjake.

Otputovali su na Kosovo gdje će u ponedjeljak pokopati sina.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Delija Novoroosija 25.07.2016.

    kad si gladan, nisi sav svoj!? R.I.P. Dijamante. čovek je samo otišao trbuhom za kruom!!? :(((

  • PEEG 25.07.2016.

    Nema veze s clankom ali oni nisu Kosovari, Kosovari ne postoje, postoje samo Albanci.

  • 8kolzym4 25.07.2016.

    ngushllime per familen

Komentiraj...
Vidi sve komentare