To je to što me zanima!

Oteli ga, a on se oslobodio i ubio jednog, drugog ranio

PULA: Dvojica otmičara Dini M. su se predstavili kao policajci, te su mu rekli da je uhićen. Ranjeni otmičar u ponedjeljak je potražio pomoć u bolnici
Vidi originalni članak

U nedjelju navečer oko 21 sat istarska policija istraživala je mjesto nesreće. Automobil je sletio u grmlje s Premanturske ceste u Puli. U Audiju A6 pronašli su tijelo Mladena P. (40) iz Zagreba za kojeg su utvrdili da je ubijen vatrenim oružjem, i to s više hitaca u glavu i prsa. Neslužbeno doznajemo kako se istu večer policiji predao Dino M. (38). U policiju je navodno ušetao s vidljivim ozljedama glave i s lisicama na rukama.
Prema njegovim riječima, dvojica nepoznatih muškaraca prišla su mu na pulskom Vidikovcu. Predstavili su se kao policajci. Navodno su imali policijske značke i rotirku na automobilu te su mu rekli da je uhićen. Nakon što su ga vezali lisicama, ugurali su ga u Audi i počeli voziti u njemu nepoznatom smjeru. Dino je, kaže, uspio jednom napadaču oteti pištolj i zapucati. Ubio je vozača, a ranio Marija G. dok je pokušavao pobjeći. Policija je tragala za Marijom, no bezuspješno. Tijekom policijske potrage, on je s prostrijelnom ranom lijevog lakta došao u ordinaciju jednog privatnog liječnika u Puli. Shvativši o čemu se radi, liječnik ga je uplašio da bi, ne ode li na Hitnu, mogao ostati bez ruke. Nešto prije podneva zbrinuli su ga u pulskoj Općoj bolnici.
Ubijeni je navodno bivši zagrebački policajac povezan sa zagrebačkim narkodilerima. Kako doznajemo, podrijetlom je iz Zenice, a do 1996. godine kao policajac je radio i u Drvaru u susjednoj Bosni i Hercegovini.
Zločin je, neslužbeno doznajemo, mafijaško razračunavanje povezano s poslovima s drogom. Istražni sudac Ivica Stanić naložio je obdukciju nad ubijenim. Policija je u ponedjeljak tijekom dana pretraživala šumu uz cestu gdje su pronašli Audi. Oko 20.30 istražnom sucu su priveli Maria G., a nešto kasnije i Dina M. Očevid će se nastaviti i u utorak.


OTETI DINO M. VIDIO JE UBOJSTVO ZBOG DROGE?
Istražitelji ubojstvo i otmicu povezuju s nedavnim obračunom u Šišanu nedaleko od Pule. Jedan od sudionika krvavog obračuna bio je upravo oteti Dino M.
Podsjetimo, u nedjelju 6. prosinca 2009. godine, oko 20.30 sati Aleksandar Ausilio (39) iz Rijeke došao je s Denisom Dukićem (34) iz Pule do kuće Massima Moratta (37) u Šišan, navodno kako bi ga opljačkali. Moratto je uspio oteti pištolj. Ubio je Aleksandra Ausilija, a Dukića je ranio u rame, a  ozlijeđeno mu je bilo i lice. U kući, koja je u vlasništvu Morattijeve supruge Dragane, je tada bio i Dino M. kojeg je policija privela kao svjedoka. Naknadno su ga pustili. U kući se zatekao jer je bio u vezi s Massimovom šogoricom. Ubijeni Aleksandar je s Denisom i Dinom radio na gradnji Massimove kuće. Tako su mu, neslužbeno se doznaje, otplaćivali dug. Kako se doznaje, Massimo je bivši narkoman, koji s Draganom ima jednogodišnjeg sina i još jedno dijete. U javnosti su nakon šišanskog obračuna kružile priča da su Ausilio i Dukić došli navodno po veću količinu novca.
Njime je trebalo biti plaćeno 1.344 grama kokaina koji je u studenome Drago Grgić (47) iz Zagreba u Mercedesu vozio prema Puli. Policija ga je tada uhitila s kokainom vrijednim oko 700.000 kuna na ulazu u tunel Učka.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • crazy_sale 19.01.2010.

    dajte ljudi ajde,pa piše ovdje da je on vidio ubojstvo u šišanu,vjerojatno su ga zato i oteli,ne kužim zbog čega drugog bi ga mogli oteti

  • Keksolino 19.01.2010.

    A jbt, ne znas ko koga ..

  • user_37285 19.01.2010.

    ma mislili su oni da idu kod morattija iz intera ahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare