To je to što me zanima!

Oteli se kontroli: Poskupili grijanje, a Kosor nije znala

Kosor kaže da je ponašanje Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) neprihvatljivo i najavila smjenu uprave jer nisu pitali premijerku
Vidi originalni članak

Vlada će Saboru uputiti inicijativu da se razriješi Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), jer je bez da je o tome obavijestila Vladu i nadležno ministarstvo, odobrila poskupljenje grijanja. Nakon objave odluke na Internet stranicama agencije, o odluci su Vladu obavijestili tek mailom.
- To nije prihvatljivo ponašanje. HERA je neovisno tijelo, ali ni oni niti bilo koja druga agencija i institucija nije neovisna od stvarnog života i prilika u Hrvatskoj i nije neovisan od odgovornosti - rekla je premijerka Kosor. Ističe i da je neprihvatljivo da u odluci nisu obuhvatili sve toplinarske tvrtke.
- Ako netko donosi odluku o poskupljenju, mora o tome prethodno informirati Vladu i o tome se mora razgovarati mjesecima. Ne može se taj teret iskrcati na Vladu koja treba donijeti konačnu odluku i na taj način je dovesti u neravnopravan položaj - rekla je premijerka.

POPIJAČ SE OBRUŠIO NA HERU
Ministar gospodarstva Đuro Popijač rekao je u četvrtak da je povećanje cijena struje i grijanja neobavezno sve dok Vlada o tome ne donese odluku. Dodao je da je Hrvatska energetska regulatorna agencija nadležna za reguliranje tarifnog sustava energetskih subjekata. Ali, po njemu nije logično ni normalno da bilo kakvo mišljenje o cijeni struje ili plina bude objavljeno na internetu i stranicama HERA-e prije nego Ministarstvo gospodarstva bude obaviješteno o tome, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • zrinjevac 29.04.2010.

    a glasovali ste za hdz.......

  • 29.04.2010.

    matija gubec uskrsni i povedi nas!

  • WebSuperman 29.04.2010.

    želiš nas dovest pred gotov čin je li? kao što to već 20 godina radite? BRAVO HERA

Komentiraj...
Vidi sve komentare