To je to što me zanima!

Oteo poslovnog partnera i vezao ga lancima u stanu

K.Lj. (29) je prijavila otmicu muža Franje Ljekaja (43) u ponedjeljak. Muškarca su našli vezanog lancima. Otmičar je u bijegu skočio kroz prozor
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija je u utorak uhitila građevinskog poduzetnika D. O. (32). Sumnjiče ga za otmicu Frana Ljekaja (43). Nestanak je u ponedjeljak oko 13 sati prijavila Ljekajeva supruga K. LJ. (29). Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i Odjela organiziranog kriminaliteta upali su u stan u Ulici Dobriše Cesarića u Španskom. Stan je iznajmljen, a na vratima je naljepnica s prezimenom Baljkas. No, predstavnik stanara nije htio reći tko je vlasnik stana.
- Često su se izmjenjivali stanari, žene i muškarci, i uvijek je bilo problema s njima - rekao je, a to su potvrdili i susjedi. Nakon ulaska policije D. O. je policiji pokušao pobjeći te je skočio kroz prozor stana na drugom katu. Prošao je neozlijeđen jer je skočio na travu. Naime, D. O. i Ljekaj poslovno su surađivali. D. O. je otprije poznat policiji. Za njim su raspisane potrage sa sudova u Varaždinu i Zagrebu te iz policijskih postaja Velika Gorica, Sesvete i PU splitsko-dalmatinske. Evidentiran je za više desetaka kaznenih djela vezanih uz drogu, krivotvorenja i prijevare. Ljekaj navodno ima bliske prijatelje u zagrebačkom podzemlju, a 2007. izbjegao je atentat. Sumnjičilo ga se da je Ici Matekoviću pomagao u otmici Zagorčeva sina. Susjedi iz zgrade u Cesarićevoj ulici čuli su buku, a neki i pucnjeve. Doznajemo kako Fran Ljekaj nije bio dužan D. O.

1. Otmičar D. O. je žrtvu Ljekalja presreo najvjerojatnije na ulici i odveo u stan iznajmljen u zagrebačkom naselju Špansko u Ulici Dobriše Cesarića. Obojica su otprije poznati policiji.

2. Susjedi kažu kako su se u tom stanu često izmjenjivali problematični stanari. Otmičar je Ljekaja vezao lancima za noge. Dopustio mu je da nazove suprugu K. Lj. i prenese joj što mora napraviti ako ga želi ponovno vidjeti.  

3. Kako bi ga pustio, tražio je čak 100.000 eura i građevinski materijal u vrijednosti od pet milijuna kuna. Otmičar je želio da otkupninu donese supruga. No ona je nazvala policiju.

4. Nakon prikupljenih informacija utvrdili su gdje otmičar drži žrtvu. Specijalci su upali u stan. Nije ih očekivao. Čim ih je ugledao, pokušao je pobjeći te je nepromišljeno skočio kroz prozor.

5. Počeo je trčati niz ulicu. Međutim, specijalci su brzo reagirali i krenuli za osumnjičenim. Uhvatili su ga u naselju ubrzo nakon bijega.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • svi_smo_doma 17.02.2010.

    Kako da ne, nije mu bio dužan, baš! Dva kriminalca se posvađala, trebalo ih je pustiti da se pobiju pa tek onda slati specijalce! Sad će bit\' uviđaj, pa pripremanje slučaja, pa možda i pokušaj suđenja, a na kraju će sve pasti u vodu, ova dvojica će biti slobodni, a potrošit\' će se velika lova poreznih obveznika nizašta!

  • predsjednik03 17.02.2010.

    sigurno je imao snošaj sa njime...

  • plavuša13 17.02.2010.

    Ko s davolom tikve sadi..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare