Obavijesti

News

Komentari 4

Oteo poslovnog partnera i vezao ga lancima u stanu

Oteo poslovnog partnera i vezao ga lancima u stanu
4

K.Lj. (29) je prijavila otmicu muža Franje Ljekaja (43) u ponedjeljak. Muškarca su našli vezanog lancima. Otmičar je u bijegu skočio kroz prozor

VIDEO

Zagrebačka policija je u utorak uhitila građevinskog poduzetnika D. O. (32). Sumnjiče ga za otmicu Frana Ljekaja (43). Nestanak je u ponedjeljak oko 13 sati prijavila Ljekajeva supruga K. LJ. (29). Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i Odjela organiziranog kriminaliteta upali su u stan u Ulici Dobriše Cesarića u Španskom. Stan je iznajmljen, a na vratima je naljepnica s prezimenom Baljkas. No, predstavnik stanara nije htio reći tko je vlasnik stana.
- Često su se izmjenjivali stanari, žene i muškarci, i uvijek je bilo problema s njima - rekao je, a to su potvrdili i susjedi. Nakon ulaska policije D. O. je policiji pokušao pobjeći te je skočio kroz prozor stana na drugom katu. Prošao je neozlijeđen jer je skočio na travu. Naime, D. O. i Ljekaj poslovno su surađivali. D. O. je otprije poznat policiji. Za njim su raspisane potrage sa sudova u Varaždinu i Zagrebu te iz policijskih postaja Velika Gorica, Sesvete i PU splitsko-dalmatinske. Evidentiran je za više desetaka kaznenih djela vezanih uz drogu, krivotvorenja i prijevare. Ljekaj navodno ima bliske prijatelje u zagrebačkom podzemlju, a 2007. izbjegao je atentat. Sumnjičilo ga se da je Ici Matekoviću pomagao u otmici Zagorčeva sina. Susjedi iz zgrade u Cesarićevoj ulici čuli su buku, a neki i pucnjeve. Doznajemo kako Fran Ljekaj nije bio dužan D. O.

1. Otmičar D. O. je žrtvu Ljekalja presreo najvjerojatnije na ulici i odveo u stan iznajmljen u zagrebačkom naselju Špansko u Ulici Dobriše Cesarića. Obojica su otprije poznati policiji.

2. Susjedi kažu kako su se u tom stanu često izmjenjivali problematični stanari. Otmičar je Ljekaja vezao lancima za noge. Dopustio mu je da nazove suprugu K. Lj. i prenese joj što mora napraviti ako ga želi ponovno vidjeti.  

3. Kako bi ga pustio, tražio je čak 100.000 eura i građevinski materijal u vrijednosti od pet milijuna kuna. Otmičar je želio da otkupninu donese supruga. No ona je nazvala policiju.

4. Nakon prikupljenih informacija utvrdili su gdje otmičar drži žrtvu. Specijalci su upali u stan. Nije ih očekivao. Čim ih je ugledao, pokušao je pobjeći te je nepromišljeno skočio kroz prozor.

5. Počeo je trčati niz ulicu. Međutim, specijalci su brzo reagirali i krenuli za osumnjičenim. Uhvatili su ga u naselju ubrzo nakon bijega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...