To je to što me zanima!

Oteti hrvatski pomorac je Zlatko Brailović iz Vela Luke

na otetom brodu 'Hannibal II' su 32 člana posade. Među njima je i hrvatski pomorac Zlatko Brailović. Njegov brat je rekao kako obitelj ne smije davati izjave za medije
Vidi originalni članak

Hrvatski pomorac na otetom brodu 'Hannibal II' je Zlatko Brailović (47) iz Vele Luke. Brailović s obitelji živi u Žrnovnici kraj Splita, a prema posljednjim informacijama svi članovi posade otetog broda su dobro. Zlatkov brat rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako obitelj ne smije davati nikakve izjave za medije. Na brodu su zatočena 32 člana posade, a otmičari još nisu otkrili svoje zahtjeve. Brod je otet izvan čuvenog Adenskog zaljeva, čak bliže Indijskoj nego Afričkoj obali. Naime, somalski otmičari nabavili su zahvaljujući bogatim otkupninama 'zarađenim' prethodnih godina, još bržu flotu glisera i sad sve češće pljačkaju brodove čak i u Perzijskom zaljevu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • i-go 13.11.2010.

    Prvo želim svu sreću otetim i da se što prije vrate. Krajnje je nepošteno gusarstvo, ali uvijek postoji onaj ali. Več je bilo par priloga na TV o tome kako su siromašni, kako su brodovi sa zapada bacali otrov u njihovo more, izlovili im ribe ili ribe nema. Uostalom oni traže otkupninu od brodovlasnika, a ne od obitelji otetih i na neki svoj čudan način nastoje naplatiti svoju sirotinju od bogatih koje drže odgovornim za svoju situaciju. I oni su ljudi makar i crne boje kože.

  • glasna_1 13.11.2010.

    što skoriji povratak......a obitelji kuraža.......

  • Skrle_1 12.11.2010.

    u pm više i ti pirati. Zlatko, sretno! vrati nam se što prije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare