To je to što me zanima!

Otimao novac prijeteći nožem: Mladića sumnjiče za niz krađa

Mladić (20) od početka godine pet je puta nožem napadao prodavačice, krao novac provaljujući u kuće, bježao s ukradenom odjećom iz trgovina... Ulovili su ga krim policajci
Vidi originalni članak

Jedva punoljetan mladić (20) nanizao je od početka godine kaznena djela otimajući novac trgovkinjama i provaljujući u kuće. Krim policajci stali su mu na kraj i osumnjičili ga za više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta na području Zadra. Prijetio je nožem, a prestrašenim prodavačicama uzimao novac iz blagajne trgovina.

- Tako ga se sumnjiči da je 4.ožujka u večernjim satima u Ulici Benka Benkovića, s ciljem ostvarenja  protupravne imovinske koristi, ušao u trgovinu trgovačkog društva te uz prijetnju nožem od trgovkinje otuđio oko 3000 kuna, a 27. siječnja uvečer u Ulici Kožinski prilaz ušao u trgovinu te uz prijetnju nožem od trgovkinje otuđio oko 4200 kuna, kao i da je 22. veljače iz iste trgovine na drzak način otuđio iznos od 4.000 kuna - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Dodaje da ga policija sumnjiči da je 13. siječnja u Ulici Put plovanije iz kuće u vlasništvu 56-godišnjaka, na drzak način otuđio 1.700 i pobjegao, a 19. veljače Ulici Polačišće iz trgovine odjećom ukrao više komada odjevnih predmeta u vrijednosti oko 920 kuna. Trgovkinja ga je zamijetila i pokušala zaustaviti, a on ju je odgurnuo te pobjegao s ukradenom robon.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništvo, dva kaznena djela drske krađe i jedno kazneno djelo razbojničke krađe, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - rekla je Grbin.

Samo za razbojništvo, koje je 20-godišnjak napravio dva puta, može ići u zatvor do deset godina.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Obren257 08.03.2021.

    Dok su nasi zakoni i neposteno pravosudje na ovom nivou, biti ce sve vise ovakvih kriminalaca,koji pocinju kao maloljetnici od desetak godina.Plavi telefoni,pravobraniteljica za djecu,stroge kazne za roditelje,koji se drznu viknuti na dijete ili nedajboze opaliti ga sa sibom mamac su za maloljetnicki kriminal.U malo "popravnog" dom nauce puno o kriminalu.Blazena Amerika-maloljetnik za teske zlocine odgovara kao odrasli.Kod nas kriminalci koriste za svoje poslove maloljetnike i daju im dosta novca za minornu kaznu.Nadalje ,kao i u ovom slucaju se strogo stiti integritet kriminalca.U vecini slucajeva nema niti inicijala pociniteljaa kamoli punih podataka.Vise je maltretiran svijedok dogadjaja nego ovaj olos.Kada bi bili objavljeni podaci o recidivistima,teze bi se odlucivali na ponovni kriminal.Nama bi ukazali koga se moramo paziti,jer je moguce,da stanuje blizu nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare