To je to što me zanima!

Otkazali štrajk: Strojovođe su se ipak dogovorile s Upravom

Dosad smo imali problema sa socijalnim dijalogom, no nakon ovog dogovora to bi trebalo biti otklonjeno, a sindikat uključen u restrukturiranje HŽ Putničkog prijevoza
Vidi originalni članak

Sindikat strojovođa Hrvatske neće u subotu, 18. svibnja, održati najavljeni štrajk. Nakon uspješno provedenog postupka mirenja Sindikat strojovođa Hrvatske i HŽ Putnički prijevoz postigli su dogovor o svim važnim pitanjima navedenim u zahtjevima iz najave štrajka, javlja HRT

Dogovorili su se da će se socijalni dijalog u društvu HŽ Putnički prijevoz d.o.o. unaprijediti i intenzivirati te da će se Sindikat strojovođa uključiti u proces restrukturiranja i tako u interesu radnika i vlasnika omogućiti uspješan završetak provedbe programa restrukturiranja. Također, postignut je dogovor da će se pouzdanost vozila unaprjeđivati zajedničkim naporima. Uprava i Sindikat suglasni su da je sigurnost putnika i prometa prioritet. 

Dogovoreno je da Sindikat strojovođa neće organizirati i provoditi štrajk i industrijske akcije u HŽ Putničkom prijevozu  u sljedećih godinu dana, osim eventualnih industrijskih akcija i štrajka koje će biti u vezane uz kolektivno pregovaranje. 

Predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan izrazio je zadovoljstvo dogovorom, zahvaljujući čemu strojovođe neće sutra između 10 i 16 sati zaustaviti vlakove u putničkom prometu.

 - Dosad smo imali problema sa socijalnim dijalogom s poslodavcem, no nakon današnjeg dogovora to bi trebalo biti otklonjeno, a Sindikat uključen u restrukturiranje HŽ Putničkog prijevoza, pogotovo kad se radi o broju zaposlenih - kaže Mrgan.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • marijaterezija2 20.05.2013.

    Stvarno mućke totalne...

  • Kresimir66 18.05.2013.

    I šta da ja sad radim u školu nisam išo zbog vlakova jer nisam znao da je štrajk odgođen a isprićnicu neće dat

  • macor11 17.05.2013.

    Skoro sam zaplaka kad sam cuo o njihovoj sudbini. 5 dana im kasne place.

Komentiraj...
Vidi sve komentare